Spaanse stoofpot met kabeljauw, scampi en aardappelen
Hoofdgerechten, Recepten

Spaanse stoofpot met kabeljauw, scampi en aardappelen

Print Friendly, PDF & Email

One pot wonder met vis

Ontdek onze Spaanse stoofpot – ‘one pot wonder’ met kabeljauw, scampi, chorizo, krieltjes en verschillende groenten. Deze snelle en eenvoudige maaltijd biedt een verrukkelijke combinatie van vis, vlees en groenten, allemaal bereid in één pan. Perfect voor drukke dagen wanneer je snel een smaakvolle maaltijd wilt serveren.

Nodig voor 2 personen

  • 200 g kabeljauw
  • 10 scampi
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courget
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 250 g tomaten
  • 50 g olijven
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g verse chorizo
  • olijfolie
  • 1 glas witte wijn

Doen

  • Pel de ui, snipper deze pijn. Pel de look, plet deze
  • Snij de chorizo in plakjes
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot
  • Stoof hier de ui en look in glazig
  • Voeg de chorizo toe, bak deze kort mee aan
  • Snij ondertussen de courget, paprika en wortel in blokjes
  • Voeg deze toe aan de kookpot, stoof deze kort mee aan
  • Blus het geheel met de witte wijn, laat dit voor de helft inkoken
  • Snij de krieltjes doormidden, de tomaten in partjes
  • Voeg het bouillonblokje, 300 ml water, krieltjes en de tomaten toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Kuis ondertussen de scampi, snij de kabeljauw in stukken
  • Voeg de olijven, scampi en kabeljauw toe
  • Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken
  • Breng verder op smaak met peper en zout
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *