Pasta met pompoen, kikkererwten, scampi en feta
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta met pompoen, kikkererwten, scampi en feta

Pasta met pompoen & kikkererwten

In dit recept maken we een heerlijk smeuïge saus van pompoen. Aan de saus voegen we nog in de oven gebakken blokjes pompoen en kikkererwten toe. Verder serveren we deze smaakvolle pastaschotel met gebakken scampi, feta en oregano. Een makkelijk en smaakvol pastagerecht!

Nodig voor 2 personen

  • 250 g penne (of andere pasta)
  • 24 scampi
  • 1 butternut pompoen
  • 1 bokaal kikkererwten (250g uitgelekt)
  • 120 g feta
  • verse oregano
  • olijfolie
  • optioneel: pompoenpitten

Doen

  • Verwijder de pitten van de pompoen. (schillen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel)
  • Snij de helft in grove stukken voor de saus
  • Doe de grove stukken in een ruime kookpot, voeg 100 ml water toe. Breng dit aan de kook
  • Mix de pompoensaus fijn als de stukken pompoen gaar zijn
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Snij de andere helft van de pompoen in blokjes (grote van de kikkererwten)
  • Meng de blokjes pompoen en kikkererwten in een mengkomen met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout
  • Verdeel deze mengeling op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Meng de gebakken pompoen en kikkererwten onder de pompoensaus
  • Pel en kuis de scampi
  • Bak deze gaar in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Meng de pasta onder de pompoensaus
  • Serveer de pasta met gebakken scampi.
  • Werk af met feta, verse oregano en eventueel geroosterde pompoenpitten
Pasta met pompoen, kikkererwten, scampi en feta

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *