Ovenschotel met gehakt, erwtjes en gnocchi
Hoofdgerechten, Recepten

Ovenschotel met gehakt, erwtjes en gnocchi

Print Friendly, PDF & Email

Ovenschotel & Gnocchi

Ovenschotels zijn altijd makkelijk en lekker. Je kan ze perfect op voorhand klaarmaken en in de oven zetten wanneer je maar wilt. Ik vind het wel altijd moeilijk om mooie foto’s te trekken van een ovenschotel. Toch wil ik dit recept niet aan jullie laten voorbij gaan. Voor deze ovenschotel maken we een heerlijk romige saus met gehakt, erwtjes en tomaat. Verder voegen we courgette, pesto en gnocchi toe.

Nodig voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 150 g doperwten
  • 150 g zure room
  • 1 courgette
  • 1 pak gnocchi (500g)
  • 2 el pesto
  • 1 el bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Snipper de ui fijn, plet de look
  • Warm een scheutje olijfolie op in een kookpot
  • Stoof hierin de ui en knoflook aan
  • Voeg het gehakt toe, bak dit mee aan tot het gehakt fijn en bruin is
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Voeg nu de tomaten, doperwten en zure room toe aan de saus
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat zachtjes sudderen tot de erwten gaar zijn
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals op de verpakking staat
  • Giet de gnocchi af, voeg een scheutje olijfolie toe aan de gnocchi
  • Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1/2 cm
  • Leg de helft van de plakjes courgette onder in een ovenschotel
  • Verdeel daarop de saus met gehakt
  • Leg hierop de overige plakjes courgette
  • Verdeel de pesto over de courgette
  • Bedek de ovenschotel met de gnocchi
  • Strooi er Parmezaanse kaas over
  • Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Smakelijk

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *