Vispannetje met pompoensaus en chipotle
Hoofdgerechten, Recepten

Vispannetje met pompoensaus en chipotle

Print Friendly, PDF & Email

Meer en meer introduceren we pompoensaus in onze recepten. Eerlijk gezegd vinden ik deze saus ook veel lekkerder als de gekende bloemkoolsaus. Pompoensaus is fluweel, zacht en heerlijk van smaak. Zeker in dit recept omdat we pompoensaus maken met zure room. Verder brengen we deze saus op smaak met chipotle, of gerookte jalapeñopeper. Smaakvol, gerookt en zacht pikant. In dit vispannetje combineren we stukjes kabeljauw, scampi en coquille. Eigenlijk gebruiken we hier vooral restjes vis uit onze diepvries. Liever een stukje zalm in jou vispannetje? Dat kan natuurlijk perfect!

Nodig voor 2 personen

  • 200 g vis (bv kabeljauw)
  • 10 scampi
  • 4 coquille
  • 1 dikke prei
  • 75 g gerpaste emmentaler
  • 1 kleine buttenut pompoen
  • 200 ml zure room
  • scheutje melk
  • snuifje chipotle
  • peper en zout

Doen

  • Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten
  • Snijd de pompoen in blokjes, verdeel deze op een ovenplaat met bakpapier
  • Besprenkel de blokjes pompoen met olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Bak de blokjes pompoen gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden,
  • Haal de pompoen uit de oven.
  • Mix 300 gr gebakken pompoenblokjes fijn met een scheutje melk en de zure room
  • Breng de pompoensaus op smaak met chipotle, peper en zout
  • Kuis de prei, snij deze in fijne ringen
  • Stoof de prei aan in een pan met een klontje boter. Kruid deze met peper en zout
  • Verdeel de prei onderaan in een ovenschotel
  • Verdeel daarop de stukjes vis, scampi en coquille
  • Giet hier de pompoensaus over
  • Strooi er de gemalen emmentaller over
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer naar eigen smaak met bijvoorbeeld puree

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *