Na de bloemkoolsaus van enkele jaren geleden, is het nu tijd voor pompoensaus. Naar mijn mening is dit nog lekkerder. Deze keer maken we een heerlijke pompoensaus met ricotta. Daarbij koken we gevulde tortellini met ricotta en spinazie. Verder bakken we hier enkele scampi bij en werken we dit recept af met rucola, feta en geroosterde pijnboompitten. Moet ik jullie nog zeggen dat dit lekker is!
Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl
- 500 g tortellini met ricotta en spinazie
- 1 kleine buttenut pompoen
- 150 ml melk
- 150 g ricotta
- verse rucola of basilicum (afwerking)
- 22 scampi
- 100 g feta
- 30 g geroosterde pijnboompitten
Doen
- Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten
- Snijd de pompoen in blokjes, verdeel deze op een ovenplaat met bakpapier
- Besprenkel de blokjes pompoen met olijfolie, kruid met peper en zout.
- Bak de blokjes pompoen gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden,
- Haal de pompoen uit de oven.
- Mix 300 gr gebakken pompoenblokjes fijn met melk en ricotta
- Breng de pompoensaus op smaak met peper en zout
- Voeg de overige gebakken pompoenblokjes toen aan de saus
- Kook de tortellini gaar
- Pel en kuis de scampi
- Bak de scampi in een ruime pan met een klontje boter
- Kruid de scampi met peper en zout of je favoriete kruidenmengeling
- Serveer de tortellini met pompoensaus, verdeel hier enkele scampi over
- Werk af met verkruimelde feta, pijnboompitten en rucola of basilicum
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.