Old Fashioned: Calvados - Belgische saffraan - Honing
Dranken & Cocktails, Recepten

Old Fashioned: Calvados – Belgische saffraan – Honing

Calvados

Calvados, Belgische saffraan & honing, eigenlijk hebben deze ingrediënten weinig met elkaar te maken. Buiten dat ze wel fantastisch samen smaken in een cocktail. Saffraan heeft natuurlijk een beetje tijd nodig om zijn elegante smaken af te geven. Daarom maken we zelf een suikersiroop met honing en Belgische saffraan. De honing die we gebruiken komt uit Nieuw Zeeland: Rauwe Manuka honing. De calvados komt natuurlijk uit Frankrijk. Hiervoor kiezen we de Boulard Grand Solage. Deze wordt 3 tot 5 jaar gelagerd op reusachtige eikenhouten vaten van 4.500 liter. De smaak is fruitig, intens appel met een lichte vanille toon. Ga je toch liever voor een pure calvados. Proef dan zeker eens de Boulard Calvados XO. Deze Calvados is een blend van diversen calvados soorten die tussen de acht en vijftien jaar hebben gerijpt. Vol. zacht en complex van smaak.

Cocktail: Calvados Old Fashioned

  • 60 ml Boulard Grand Solage – Calvados
  • 15 ml siroop van Belgische saffraan en honing
  • 15 ml vers citroensap
  • 1 dash Angostura bitters
  • schijfje appel voor de afwerking
  • ijsblokjes

Doen

  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Voeg calvados, siroop, citroensap en Angostura bitters toe
  • Roer zodat alles goed gemengd is
  • Werk af met een schijfje appel
  • Geniet!

Siroop van Belgische saffraan & honing

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 100 g Manuka New Zealand honing
  • 25 draadjes Belgische saffraan

Doen

  • Breng in een steelpannetje water en suiker aan de kook
  • Roer tot de suiker volledig is opgekost
  • Zet het vuur uit
  • Voeg nu de honing en saffraan toe
  • Roer goed tot de honing is opgelost
  • Laat de siroop helemaal afkoelen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *