Boomsma koffielikeur
Boomsma koffielikeur is gemaakt met ‘Cold Brew’ koffie van verse Arabica bonen. Deze methode en het type koffieboon zorgt voor een heerlijke, zachte en zoete koffiesmaak die je smaakpapillen subtiel wakker schudt. Daardoor is de Boomsma koffielikeur is ideaal om te gebruiken in een espresso martini. Wij gingen een stapje verder en creëerden een heerlijk dessert op basis van deze after dinner cocktail.
Espresso Martini Panna Cotta
Nodig voor 4 personen
- 3 dl room
- 1 dl melk
- 75 ml espresso
- 75 ml vodka
- 75 ml Boomsma koffielikeur
- 4 blaadjes gelatine (1.66 gram per blaadje = 6.66 gram)
- 30 g suiker
Afwerking
- 2 dl room
- 12 chocolade koffiebonen
Doen
- Laat de gelatine weken in koud water
- Warm de room, melk, espresso, vodka en koffielikeur op tot aan het kookpunt
- Los hier de suiker in op, zet het vuur uit
- Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in het hete mengsel
- Blijf nog even roeren zodat het mengsel goed afkoelt
- Verdeel dit in 4 martiniglazen, laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast
- Klop de room voor de afwerking zachtjes op tot mayonaisedikte
- Giet de room op de panna cotta
- Werk af met 3 chocolade koffiebonen
Espresso Martini – Een feestelijke afsluiter van elk diner.
- 30 ml Boomsma Koffielikeur
- 30 ml Esbjærg Vodka
- 30 ml verse espresso
- ijsblokjes
- 3 koffieboontjes
Doen
- Giet de espresso in een shaker met ijs samen met de koffielikeur en de vodka.
- Shake krachtig tot dat de shaker goed koud wordt.
- Schenk uit zonder ijs in een martiniglas.
- Garneer met de koffieboontjes.
Boomsma
In het verleden creëerden we al verschillende cocktails met Boomsma. Hier vind je bijvoorbeeld 3 verrassende cocktails met de Boomsma 5 Jaar gerijpte Genever. Daarnaast maakten we enkele jaren geleden een smaakvolle wintercocktail met Beerenburger: De Beerenburger Glühwein
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.