Een heerlijke vegetarische lasagne, die even heerlijk is voor niet vegetariërs. Maak de tomatensaus liefst 1 dag op voorhand, zodat hij extra smaak krijgt.
Ingrediënten:
- lasagne vellen
- 75 gr geraspte parmezaan
- 1 bol mozarella
- 100 gr feta
Groenten:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- olijfolie
- bakpapier
Tomatensaus:
- olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tomaat, grof gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 blokje groentenbouillon
- 1 tl suiker
- tijm en basilicum
Werkwijze:
Maar eerst de tomatensaus (of de dag op voorhand):
- verhit de olijfolie
- Stoof hierin de ui, wortel en knoflook aan, kruid met peper en zout
- Als de groeten gaar zijn voeg je de grof gesneden tomaat toe
- Voeg ook de tomatenblokjes, suiker, tijm, basilicum en het bouillionblokje toe
- Laat een half uurtje zachte pruttelen
- Mix of blend de saus fijn en breng verder op smaak met peper en zout
Gegrilde groenten:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de courgette, aubergine en tomaat in plakjes van 0.5 cm
- Maak de rode paprika schoon
- Bekleed 2 bakplaten van de oven met bakpapier
- Leg alle plakjes groenten op de ovenplaten
- Besprenkel deze met olijfolie
- Kruid de groenten met peper en zout
- Bak ze ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden
- Haal ze uit de oven en laat even afkoelen
Maak de lasage:
- Schep een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal
- Leg daarom enkele lasagne vellen
- Bestrooi deze met een beetje geraspte parmezaan
- Leg hierop een laagje gegrilde groenten
- Leg op de groenten enkele dunne plakjes mozarella
- Schep hierop terug een laagje tomatensaus
- Herhaal dit tot de ovenschotel vol is, zo maak je 1 laag met de aubergine, 1 laag met courgette en de ander met paprika
- Hou de plakjes tomaat om helemaal van boven op de tomatensaus te leggen
- Strooi hierover nog een beetje parmezaan
- Bak de lasagne 30-4 minuten in een oven van 180 graden
- Serveer de lasagne met een stukje feta
Hallo Kris, deze lasagne was super lekker, en daar waren Albert en mijn zoon het mee eens!
Hebben inmiddels 2 keer gegeten in Maison d’Anvers en beide keren was het eten heerlijk. De volgende keer wachten we tot we buiten kunnen eten.
Groeten vanuit een zonnig Vinsobres.
Annet
Bedankt voor dit recept. We maken dit regelmatig in een gi-gan-tische portie om dan in te vriezen. Succes!