Ossobuco - Ropa Vieja - Cubaans stoofpotje
Hoofdgerechten, Recepten

Ossobuco – Ropa Vieja – Cubaans stoofpotje

Ossobuco

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De combinatie van vlees, been en merg maakt het vlees uitermate geschikt om te stoven. Deze keer gaan we niet voor de klassieke Italiaanse Ossobuco. We maken er een Cubaanse versie van.

Ropa Vieja

Letterlijk vertaald betekent de naam ‘oude kleren’, maar het is traag gegaard rundvlees dat in stukken uit elkaar valt na het garen. Wij gebruiken geen rundsvlees, maar gaan aan de slag met smaakvolle kalfsschenkels. Deze worden gesmoord in een saus met paprika, tomaat, olijven en kappertjes. 

Nodig voor 4 personen

  • 4 kalfschenkels – The Meatlovers
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 wortels
  • 3 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 g olijven (zonder pit)
  • 50 g kappertjes
  • komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • tijm / rozemarijn / laurier
  • 1 runderbouillonblokje

Doen

  • Pel en rasp de look. Snipper de ui fijn.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Smelt een klontje boter in een stoofpot. Kleur het vlees rondom in de boter.
  • Haal het vlees uit de stoofpot.
  • Stoof de look en ui aan in de stoofpot.
  • Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort aan. Voeg er dan de tomatenblokjes uit blik aan toe.
  • Vul het lege blik met water. Voeg dit tezamen met het bouillonblokje toe aan de stoofpot.
  • Breng de saus al een beetje op smaak met gerookt paprikapoeder en komijn.
  • Voeg een takje tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe.
  • Voeg de kalfsschenkels terug toe aan de stoofpot.
  • Zet de stoofpot met deksel gedurende 1u10 in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Snij ondertussen de paprika en de tomaten in blokjes Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Schraap de wortel, snij deze in blokjes.
  • Haal de stoofpot uit de oven.
  • Voeg de paprika, tomaten, wortel, chilipeper, olijven en kappetjes toe. Roer alles goed om.
  • Zet de stoofpot met deksel opnieuw in de oven gedurende 1u30.
  • Haal de stoofpot uit de oven.
  • Breng de saus verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
  • Serveer naar eigen smaak met rijst, pasta of aardappelen

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *