Happy Food, gezonde recepten & snacks voor elk moment van de dag.
In Happy Food verzamelt Ellemieke 40 recepten evenwichtig verdeelt over vijf hoofdstukken. Ontbijt, lunch, diner, zoet en snacks. In een apart hoofdstuk vertelt zij welke granen nu echt gezond zijn en welke zoetmakers je kunt gebruiken in plaats van suiker. Als extra krijg je twee weekmenu’s mee: ‘een gezonde week met het gezin’ en ‘de detoxweek’, netjes ingedeeld per moment van de dag en per dag van de week.
Één recept dat mijn direct opviel in die boek was deze pizza van bloemkool. Pizza hoeft dus helemaal niet gemaakt te zijn van wit deeg. Dit pizzadeeg is gemaakt van bloemkool. Het duurt wel even om deze pizza te maken, maar moeilijk is het zeker niet. Je eet gezond en met de topping kan je oneindig variëren.
Nodig voor 2 grote of 4 kleine eters
- 2 bloemkolen
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1 el rozemarijn
- 1 tl oregano
- 1 el tijm
- 1 tl zwarte peper
- zout
Topping:
- ui ringen
- champignons
- rode peper
- 1 tl kurkuma
- 4 el geraspte geitenkaas
- verse basilicum
Pizzasaus:
- 2 tl olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knolfook
- 1/2 rode peper
- 1.5 kg tomaten
- verse basilicum
- zeezout & peper
Doen:
- Warm de oven op tot 180 graden
- Mix de bloemkool fijn in de blender, doe deze in een ovenschaal en zet 30 min in de oven (roer af en toe om)
- Klop de eieren luchtig en snij de groenten voor de topping
- Haal de bloemkool uit de oven, laat 30 minuten afkoelen
- Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Hoe droger, hoe krokanter de bodem
- Meng het ei en de kruiden erdoor en maak er een pizzabodem van
- Bak deze 25 min in de oven
- Snij de ui en knoflook fijn
- Verhit wat olie in een pan. Voeg knoflook, ui en rode peper toe.
- Voeg tomaten, basilicum, peper en zout toe
- Laat 20 minuten pruttelen, gebruik deze pizzasaus meteen of laat afkoelen en bewaar in de koelkast
- Haal de pizzabodem uit de oven, doe de saus en topping erop en bak 20 minuten in de oven
Happy Food is een uitgave van Minestrone Culinaire Uitgeverij
Volg Ellemieke via haar Facebook Ellemieke Foodblog en blog: www.ellemiekevermolen.com
Top gerechtje! Ziet er lekker uit!
x Laura
http://www.geniet-eet-leef.be