Restaurant belevingen

La Menuiserie de Champagne – Waimes – Thomas Troupin

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw artikel 2018

Ontdekking van het jaar

Dit restaurant van Thomas Troupin en Marcha Portois stond al enige tijd op onze to-do lijst. Zeker nadat La Menuiserie in 2013 (gids 2014) werd uitgeroepen tot “Ontdekking van het jaar” voor Wallonië (14/20) door Gault&Millau. Michelin volgde kort daarna met een eerste ster. La Menuiserie beleefde een rollercoaster van een eerste jaar, want deze bekroningen kwamen 10 maanden na de opening.

resto

Van schrijnwerkerij, naar feestzaal tot gastronomisch restaurant.

Het restaurant ligt op een boogscheut van Malmedy, een toeristische dorpje in de provincie Luik. In 1953 werd de schrijnwerkerij gebouwd in het dorp Champagne, een deelgemeente van Waimes. Nadien deed het gebouw nog dienst als zaal voor  bruiloften, communies en verjaardagen. Uiteindelijk maakten Thomas & Marcha hier een gastronomisch restaurant van met een 20 tal plaatsen.

Chef

Thomas Troupin deed voorheen drie jaar ervaring op bij restaurant “Ô de vie” van Olivier Massart. Nadien stond hij 2 jaar aan de zijde van Sang Hoon Degeimbre in twee-sterrenrestaurant L’Air du Temps. Als lid van Generation W draag thomas het gebruik van lokale producten hoog in het vaandel. Dit in combinatie met zijn interesse voor wilde planten en kruiden maar zijn keuken eigentijds, speels en origineel.

partners

Marie-Charlotte Portois studeerde hotel management. Ze trok de wereld rond om haar horizon te verbreden endeed kennis op in de wereld van rum en wijn. Ook zei werkte enige tijd bij L’Air du Temps.

DSCN0600

Aan tafel met mijn schoon-ouders, schoonbroer en een tante en nonkel. Voor sommige de eerste keer dat ze een restaurant met een Michelin ster binnen stapten. Direct bij binnenkomst voelen we ons enorm welkom. De eerste vier hapjes werden begeleid door een heerlijk glaasje Champagne Michel Furdyna. Blije gezichten aan tafel want zowel de hapjes als de champagne waren van een hoog niveau.

Chips van tapioca – sesam DSCN0604
Peking eend zonder eendDSCN0605
Radijs – Verse kaas van Waimes – Algen consomméDSCN0608
Ei 63°C – Rauwe ham uit Montenauer – Schuim van paddenstoelenDSCN0611

Forel van Ondeval in’t groen – Mousseline van citroen – Anjovis en jus van groene kruidenDSCN0616

Limousin rund ‘Farm de Lothar Vilz’: Geconfijt – Gerookte schorseneren – Consommé – TruffesDSCN0620

DSCN0621

Hert « Birkenhof à Bütgenbach » – Veenbes – Compote van peer – Pommes dauphinesDSCN0626

Snickers 2015:
Chocolade van Benoit et Anne Nihant chocolatier – Crème au beurre – Praliné, Pinda – Caramel van gezouten boter – VanilleijsDSCN0633

Bij de koffieDSCN0635

La menuserie
Champagne 12
4950 Waimes
Telefoon:080 44 44 85

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *