Iedereen kent deze saus van de Babi pangang bij de Chinees. Een licht pikant en zoet-zure saus.
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 ml rundsfond ( Lacroix)
- 1 tl sambal
- 1 tl gember, geraspt
- 70 gr tomantenpuree
- 4 el basterdsuiker
- 1 el ketjap
- 1 el citroensap
- 4 el chilisaus
- 3 el ketchup
- 1 el witte wijn azijn
- 1 el maizena
- boter
Doen:
- Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui en knoflook aan
- Voeg daarna alle ingrediënten buiten de maizena toe
- Laat alles enkele minuten zachtjes inkoken
- Los de maizena op in een beetje water
- Voeg dit toe aan de saus tot je de gewenste dikte krijgt
Heel lekker hoor Kris!!!