Hoofdgerechten, Recepten

Babi pangangsaus

Iedereen kent deze saus van de Babi pangang bij de Chinees. Een licht pikant en zoet-zure saus.

Ingrediënten:

  •  1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 ml rundsfond ( Lacroix)
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gember, geraspt
  • 70 gr tomantenpuree
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el ketjap
  • 1 el citroensap
  • 4 el chilisaus
  • 3 el ketchup
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el maizena
  • boter
Werkwijze:
  1. Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui en knoflook aan
  2. Voeg daarna alle ingrediënten buiten de maizena toe
  3. Laat alles enkele minuten zachtjes inkoken
  4. Los de maizena op in een beetje water
  5. Voeg dit toe aan de saus tot je de gewenste dikte krijgt

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Carine Serlet zegt:

    Heel lekker hoor Kris!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *