Gin Ginger beer Foodpairing
Colombian Aged Gin – Ginger beer – Carpaccio van geroosterde pompoen, feta & rode ui
Colombian Aged Gin, “one of my favorites”. Dit is geen gewone gin, een rijping van ruim 6 maanden op rum vaten geeft deze gin een prachtige volle smaak met tonen van hout, een tikje vanille, kruiden en hints van gedroogd fruit. In combinatie met tonic vond ik hem dan ook niet lekker. Inspiratie voor deze combinatie haalde ik uit een pairing in The Glorious.
Gin: Colombian Aged Gin
Tonic: Fever tree ginger beer
Garnituur: Citroengras en schijfjes limoen
Foodpairing: Carpaccio van geroosterde pompoen, feta & rode ui
Recept:
Ingrediënten:
- 100 g pompoen
- feta
- rode uit
- pompoenpitten
- olijfolie
Werkwijze:
- Snij de pompoen in dunne plakjes
- Leg de plakje op een ovenplaat met bakpapier
- Giet er een scheutje olijfolie over & kruid met peper en zout
- Bak de plakjes 15 minuten op 180 graden
- Laat ze volledig afkoelen
- Rooster de pompoenpitten in een pan zonder boter
- Snij de rode uit in fijne blokjes
Afwerking:
- Schik de plakjes pompoen op bord
- Werk af met de feta en rode uit
- Strooi er enkele pompoenpitten over
- Werk af met een beetje olijfolie
Pairing met dank aan foodpairing.com