GinTonic Foodpairing, Recepten

Gin Foodpairing – Colombian Aged Gin

Gin Ginger beer Foodpairing
Colombian Aged Gin – Ginger beer – Carpaccio van geroosterde pompoen, feta & rode ui

Colombian Aged Gin, “one of my favorites”. Dit is geen gewone gin, een rijping van ruim 6 maanden op rum vaten geeft deze gin een prachtige volle smaak met tonen van hout, een tikje vanille, kruiden en hints van gedroogd fruit. In combinatie met tonic vond ik hem dan ook niet lekker. Inspiratie voor deze combinatie haalde ik uit een pairing in The Glorious.

Gin: Colombian Aged Gin
Tonic: Fever tree ginger beer
Garnituur: Citroengras en schijfjes limoen
Foodpairing: Carpaccio van geroosterde pompoen, feta & rode ui

Recept: voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 g pompoen
  • feta
  • rode uit
  • pompoenpitten
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Snij de pompoen in dunne plakjes
  2. Leg de plakje op een ovenplaat met bakpapier
  3. Giet er een scheutje olijfolie over & kruid met peper en zout
  4. Bak de plakjes 15 minuten op 180 graden
  5. Laat ze volledig afkoelen
  6. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder boter
  7. Snij de rode uit in fijne blokjes

Afwerking:

  1. Schik de plakjes pompoen op bord
  2. Werk af met de feta en rode uit
  3. Strooi er enkele pompoenpitten over
  4. Werk af met een beetje olijfolie

Pairing met dank aan foodpairing.com

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *