Bresaola met knolselderij en hazelnoten - Slow - Georgina Hayden
GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – G’Vine Floraison Gin

Gin Tonic Foodpairing
G’Vine Floraison Gin – Fever tree tonic – Bresaola met kiwi en zure room

G’Vine Floraison klinkt niet enkel paradijselijk maar zo ziet zijn fles er ook uit. Floraison betekent letterlijk in het Frans de bloeitijd van de druivenplant, vlak voordat de vruchten gaan groeien (vruchtzetting). Het is dus het verschijnen van de druiven na de bloei waarbij de bloem verandert in een vrucht. Dit gebeurd eenmaal per jaar in midden juni.

Voor alle duidelijkheid: deze gin wordt gemaakt op basis van de Ugni Blanc druif.

Dat de G’Vine Floraison een échte topper is moet je ons niet meer vertellen. Deze zomerse godendrank viel meermaals in de prijzen. Zo werd hij in 2008 bekroond met een gouden medaille en een score van 94 ‘exceptional’ punten door International Review of Spirits, BTI. In dat zelfde jaar mocht deze gin de zilveren medaille in ontvangst nemen tijdens de ‘San Fransisco World Spirits Competition’.

Gin: G’Vine Floraison
Tonic: Fever tree tonic
Garnituur: Schijfje sinaasappel, in het seizoen kan je ook mandarijn of clementine gebruiken
Foodpairing: Bresaola met kiwi en zure room

Recept: voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 6 plakjes bresaola
  • 1 el zure room
  • 1 kiwi
  • 1 kl gin
  • sinaasappel

Werkwijze:

  1. Meng de zure room met de gin en een mespuntje zeste van de sinaasappel
  2. Schil de kiwi en snij deze in heel fijne blokjes
  3. Dresseer de bresaola met blokjes kiwi en werk af met een beetje zure room

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *