GinTonic Foodpairing, Hoofdgerechten

Kruidige ribben – Koolsla & Loopuyt gin

Gin Tonic: Loopuyt gin– Loopuyt tonic – Citroengras, 1 jeneverbes
Foodpairing: Kruidige spareribs met koolsla

Loopuyt is een “New Western” Gin. De traditionele London Dry Gins bevatten veel jeneverbessen. De overige kruiden spelen een ondergeschikte rol. Dit nieuwe type bevat diverse smaakbepalende botanicals die tezamen met jeneverbessen een verrassend en soms gecompliceerd aroma en smaak geven. deze gin bevat alleen natuurlijke ingrediënten en heeft een toegankelijke uitgebalanceerde smaak, die zowel puur als in een mix z’n fijne aroma’s optimaal prijsgeeft.

Foodpairing: In deze gin komen vooral de jeneverbessen en citrus naar boven. Hier tegenover moest dus een krachtig en kruidig gerecht komen. Deze kruidige ribbetjes leek mij perfect in het verhaal van Loopuyt passen. Voor de marinade gebruikte ik vooral jeneverbes en andere botanicals uit deze gin.

Recept:

  • 600 g spareribs
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl korianderzaad
  • 5 kardemompeulen
  • nootmuskaat
  • 1 cm gember
  • 3 el honing
  • 3 el sojasaus
  • citroen

Koolsla:

  • witte kool
  • wortel
  • rode ui
  • mayonaise
  • enkele druppels limoensap
  • peper en zout
  • 5 druppels worcestersauce en tabasco

Doen:

  1. Verwijder aan de onderkant van de spareribs het dunne vliesje
  2. Maal de jeneverbessen, korianderzaad en kardemompeulen in een vijzel
  3. Rasp een klein beetje zeste van citroen over de ribben
  4. Verdeel er de helft van de kruiden uit de vijzel over de spareribs (incl nootmuskaat)
  5. Laat de ribben enkele uren tot 1 nacht rusten
  6. Doe de ander helft van de kruiden in een kleine steelpan
  7. Voeg de fijngesneden gember, sojasaus en honing toe
  8. Laat dit kort opkoken, zet het vuur uit en laat afkoelen
  9. Wikkel de ribben apart in in aluminiumfolie, voeg 1 kl olijfolie toe
  10. Plaats deze 1 uur in een oven van 110 graden
  11. Verwijder de aluminiumfolie en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden
  12. Wrijf de ribben in met de honing marinade en plaats deze terug 15 minuten in de oven
  13. Maak ondertussen de koolsla
  14. Snij de witte kool, wortel en rode ui in fijne reepjes
  15. Meng hier een beetje mayonaise en limoensap onder
  16. Breng op smaak met peper, zout, worcestersauce en tabasco
  17. Serveer de ribben met de frisse koolsla

Deze gin is te koop via Gintonicshop.be

3

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *