Duurzaam gevangen, verse vis in een snelle hap,
Na Brussel en London openen de twee creatieve Ieren Simon Whiteside en Barry Wallace hun derde fish & chips restaurant. Vlakbij het Antwerpse stadhuis, serveren ze hun moderne en ecologisch verantwoorde variant van de traditionele fish & chips. De hoogste kwaliteit in een vriendelijke sfeer opgediend aan familiale prijzen.
Een traditioneel, volks en laagdrempelige kleffe hap tot een duurzaam verantwoord en ecologisch no-nonsense gerecht met gourmet niveau.
Eat more fish
Afhankelijk van het aanbod kiezen de chefs van Bia Mara afwisselend drie tot vier variëteiten uit de meer dan twintig soorten duurzaam gevangen vis die doorheen het jaar in de keuken passeert. Op grote krijtbord kan je lezen wat de selectie van de dag is. Er is keuze uit twee tempura bereidingen (€12) en vier gerechten waarbij de visfilets in een verschillend beslag van panko worden gewenteld (€10 of €11).
Het unieke gearomatiseerde beslag en de huisbereide sauzen brengen variëteit in het menu. Bij alle gerechten worden met de hand gesneden en met zeewier gezouten dikke frieten geserveerd die in 100% plantaardige olie worden gebakken Een portie muntige erwtjespuree (€3), een salade van knolselder, venkel en mosterdzaadjes (€3) of pickles van radijsjes en wakame (€2) zorgen voor de final touch. De kaart omvat ook twee alternatieven met kip en een vegetarische optie. Tijdens de opening proefde we een stuk of 4 verschillende soorten vis, stuk voor stuk lekker krokant en vol van smaak. De side dishes hebben we nog niet geproefd, Reden genoeg om nog eens terug te gaan dus. Al hadden we eigen helemaal geen extra reden nodig om terug richting Bia Mara te keren. En dan vergeet ik dat heerlijke Zinne Bir van Brasserie De La Senne nog
Open: dinsdag tot donderdag van 12h tot 15h en van 17h tot 22h. Vrijdag en zaterdag doorlopend van 12h tot 23h en zondag doorlopend van 12h tot 22h. Maandag gesloten.