Arroz de pato - Eendenbil & Chorizo
Hoofdgerechten, Recepten

Arroz de pato – Eendenbil & Chorizo

Arroz de pato oftewel rijst met eend, is een traditioneel gerecht uit Portugal. In dit gerecht gebruiken ze naast eend ook chouriço. Chouriço is bij ons niet zo eenvoudig te vinden. Daarom vervangen we deze Portugeese worst door de heerlijk verse chorizo van The Meatlovers. 

Nodig voor 2 personen

  • 2 eendenbouten – The Meatlovers
  • 1 of 2 chorizo – The Meatlovers
  • 1,5 glas rode wijn
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g risottorijst
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • tijm/laurier
  • 5 peperbolletjes
  • olijfolie

Doen

  • Doe voor de bouillon de eendenbouten en chorizo in een kookpot
  • Voeg het groen van de prei, 1 ui en wortel toe (grof gesneden)
  • Voeg alsook de peperbolletjes, tijm en laurier toe
  • Zet het geheel onder water, breng dit aan de kook
  • Voeg 1 glas rode wijn toe
  • Laat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen
  • Haal de eendenbouten en chorizo uit de bouillon
  • Zeef de bouillon, kook eventueel verder in tot er 400 ml overblijft
  • Pluk het vlees van de eendenbouten
  • Snipper de ui fijn, plet de look, snij het wit van de prei fijn
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot
  • Stoof hier de ui, look en prei in aan
  • Voeg de risottorijst toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg 400 ml bouillon toe
  • Laat zachtjes pruttelen tot de bouillon verdampt is, en de rijst gaar is
  • Voeg de geplukte eend toe aan de rijst, roer goed onder elkaar
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel dit in een ovenschotel
  • Snijd de chorizo in plakjes, verdeel deze bovenop de rijst
  • Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Smakelijk

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *