kalfsgehaktballetjes ‘Ossobuco’
Ossobuco kennen we allemaal als een Italiaanse klassieker. Heerlijk gesmoorde kalfsschenkels in een smaakvolle tomatensaus. Ikzelf ben er zot op. Daarom maakten we hier een vereenvoudigde versie van met smaakvolle balletjes van kalfsgehakt. Deze versie is veel sneller klaar en bijna even lekker. Ook #gekopkalfsvlees? Bekijk dan zeker eens alle andere recepten met kalfsvlees op de blog.
Nodig voor 2 personen
Kalfsgehaktballetjes
- 300 g kalfsgehakt
- 1 eidooier
- 25 g paneermeel
- 10 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
Tomatensaus
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 1 steel selder
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 4 dl passata
- tijm – rozemarijn – laurier – oregano – basilicum
Afwerking
- 240 g tagliatelle
- verse peterselie
- rasp van citroenschil
- Parmezaanse kaas
Doen:
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes
- Breng deze op smaak met peper en zout
- Rol de gehaktballetjes en bak deze aan in een ruime pan met een klontje boter
- Snipper ondertussen de sjalot en look fijn. Snij de wortel en selder in blokjes
- Haal de gehaktballetjes uit de pan
- Stoof in dezelfde pan de sjalot en look aan
- Voeg nadien de blokjes wortel en selder toe. Stoof de groenten aan
- Giet de wijn hierbij, laat deze voor de helft inkoken
- Snij de tomaten in blokjes, voeg deze samen met de passata toe aan de groenten
- Voeg de verse kruiden toe
- Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg de gehaktballetjes terug toe aan de saus
- Laat het geheel 20 minuten sudderen
- Breng dit eventueel verder op smaak met peper en zout
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar
- Serveer de tagliatelle met kalfsgehaktballetjes ‘ossobuco’
- Werk af met fijngesneden peterselie, rasp van citroen en Parmezaanse kaas
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #gekopkalfsvlees & #KrisKookt.