Hoe jij de perfecte barbecue organiseert
Blog

Hoe jij de perfecte barbecue organiseert

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Met de zomer op komst, start de beste tijd van het jaar. Heerlijk genieten van het goede weer met een hapje en een drankje met de mensen die je liefhebt. En wat is er dan beter dan het organiseren van een barbecue bij jou in de tuin? Inderdaad, niets! We geven je graag een aantal tips mee, zodat jij binnenkort in staat bent om de perfecte barbecue te organiseren voor je familie en vrienden. Met onze tips kan ook zelf de hele dag gewoon volop genieten, want we weten allemaal hoe stresserend het soms is om vrienden uit te nodigen. Daarom geven we je al één tip gratis mee: wees voorbereid!

Bereid je voor

Je niet voorbereiden, is misschien wel de grootste fout die je maakt bij het organiseren van een barbecue. Alles wat je kan klaarzetten, maak je gewoon op voorhand klaar met de hulp van je buren, vrienden, gezinsleden… en zet je in de koelkast totdat je gasten er zijn. Maak de slaatjes, sauzen en desserts al klaar voordat je gasten aankomen. Door deze dingen al klaar te hebben, hoef je je niet te haasten om alles nog klaar te maken wanneer je gasten al aan het aperitieven zijn.

Zorg voor voldoende variatie

Voorzie voldoende variatie in je bbq vlees. Het is altijd leuker als je een hamburger kan afwisselen met een stukje kip of iets anders. Dit maakt het wachten ook minder erg. Als je de hele tijd verschillende soorten vlees op tafel zet dan creëer je een gezelligere sfeer aan tafel. En je barbecue is pas geslaagd als je gasten voldaan van tafel gaan. Durf dus ook eens gek te doen en nieuwe dingen te kiezen. Wil je je gasten tot het uiterste verwennen? Dan raden we je aan om een entrecote in huis te halen. Een hemels stukje vlees.

Entertain je familie en vrienden

Voorzie randanimatie voor de kinderen. Het leukste is om gezellig te genieten als volwassenen terwijl je kinderen zich aan het amuseren zijn en ze je dus niet lastigvallen omdat ze zich vervelen. Wat altijd een heel leuk spel is voor tijdens de zomer is Twister. Een super grappig spel dat zorgt voor een heel leuke en grappige sfeer.

Laat je barbecue niet in het water vallen

Als je dit leest, woon je hoogstwaarschijnlijk in België of Nederland. Bereid je dus ook voor op een regenbui. Het zonnetje mag dan misschien wel de hele dag schijnen, een regenbui is nooit ver weg in België en Nederland. Je hoeft niet per se een tent te plaatsen. Voorzie best wel een alternatief waar je droog kan zitten. Dit bekijk je best even voor jezelf wat de beste oplossing is: een party tent, een open veranda, grote parasollen of een elektronisch zeil zijn allemaal opties.

Aan tafel!

De laatste tip: geniet van je dag! Het zijn momenten om te koesteren, geniet er dus met volle teugen van.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *