Events

Antwerpen Proeft 2012

Print Friendly, PDF & Email

Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai bieden meer dan 35 sterrenchefs, toprestaurants en klassebistro’s in een stijlvol culinair dorp gerechten in degustatievorm aan. U ziet nationaal bekende, statige namen aan het werk op Antwerpen Proeft, jong geweld en de top van morgen. Het gaat van gastronomie en klassiek, tot gedurfd creatief en eigentijds. Ook ambachtelijke en artisanale producenten zijn van de partij.

Het culinaire dorp:

 

 

 

Antwerpen proeft is elk jaar één van mijn favoriete culinaire evenementen, en dit was in 2012 ook weer zo. Tijdens de tropische temperaturen dit weekend zijn we toch zondag in de late namiddag afgezakt naar Antwerpen op te gaan genieten van de verschillende keukens. Ook dit jaar was er weer een enorm ruime keuze aan verschillende keukens. Zoals de stand met een Afrikaanse Braai waar je een super lekkere spies van krokodil kon proeven. Maar ook kraampjes zoals River Kwai en seafood ontbreken niet op dit evenement

 

 

 

Onze route begon en eindigde bij de stand van De Chefs. Hier proefde we de Spicy tartaar van rund (Wouter de Keersmaeker) & De hang up, parfait en créme van limoen (Alex Colonna-Cesari). De combinaties in de tartaar waren heerlijk, maar toch overtuigde dit gerecht ons niet volledig. Het dessertje van Alex, bekend van zijn restaurant “Centpourcent” vulde alle verwachtingen in. een heerlijke combinatie tussen zoet en zuur, smeuig & krokant. Maar wat verwacht je anders van iemand die na 9 maanden in zijn restaurant een eerste Michelin ster behaalde.

     

Tussen deze tartaar en het dessertje bezochten we de stand van “Het Rivierenhof” in Deurne. Hier kozen we voor de Vitallo Tonato en de Rode mul. 2 super gerechten, vooral de Vitello tonato was heerlijk en origineel gebracht. De Rode mul werd geserveerd met pasta, spinazi, zongedroogde tomaat en rivierkeerftstaartjes. Ook op deze stand genoten wij dus van heerlijke grechtjes

     

Verder genoten wij nog van een Tataki van Yellowfin Tonijn, komkommer, gember & soja bij “12,place du marché”. Een mooi bordje met heerlijke combinaties. Om een beetje verkoeling te zoeken proefde wij vers vanille-ijs met frambozen bij Radis Noir met hun nieuw concept “Ingrediënts”.

     

Zoals u hierboven kan zien is Antwerpen Proeft een fantastisch evenement voor iedereen die kan genieten van gezelligheid, eten en drinken.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *