Events

Flemish Food Bash N° 2, The world’s best restaurant for one day

An event to share, talk and taste !

Flemish Food Bash toont zich, na het succes van vorig jaar in het beroemde Café d’Anvers, ditmaal op het ruime strand van Oostduinkerke. 4,5 hectare strand werd omgetoverd tot een internationale Food Festival van de Rock ’n’ Roll Gastronomie. 20 nationale en evenveel internationale topchefs scharen zich achter het fornuis. Samen met de beste DJ’s, mixologists, barista’s, patissiers, bakkers & tatoo-artists werd dit festival al snel vergeleken met het Tomorrowland voor foodies.

Na een regenachtige en chaotische start kwam rond 16u de zon tevoorschijn en kon het festival zich ontplooien. De eerste reeks chefs hadden we dus gemist, maar honger of dorst hebben we niet gehad. De drie toppers van de dag staan alvast bovenaan.

L’Epicerie du Cirque – Dennis Broeckx
Traag gegaarde ribbetjes van Duroc d’olives
Super lekkere ribbetjes waar ik het recept wel van zou willen. Top !!

Cuchara – Jan Tournier

Koud gerookte zalm, dille, inktvisinkt en een bevrozen appel wolk
Jan serveerde op FFB een gerecht met de typische Cuchara stijl. Knap werk !

Restaurant Toya – Loïc Villemin (Fr)
Tartaar van lam – augergine
Dit moet zo de eerste keer zijn dan we tartaar van lamsvlees proefden, Top combinatie !

L’Air du Temps – Sang Hoon Degeimbre
Slakken – look – appel – noodles

 

De Kromme Watergang – Edwin Vinke (NL)
Oester & zeewier

 

De Lindenhof – Soenil Bahadoer (NL)
Rendang met gefermenteerde Chineese kool

 

Paul Morel
Duindoornbes – sake – De Struise Brouwers

 

La Paix – David Martin 
Gazpacho van tomaat en biet, Belgische geitenkaas

 

Table D’Amis – Matthieu Beudaert
Duke-worst geglaceerd met bier en karwij – gemarineerde kool
30 bieren van De Struise Brouwers
La table du boucher
Holstein beef

 

Restaurant Boury – Tim Boury
Makreel, boekweit noodles, limoen, radijs

 

De Pastorale – Bart De Pooter 
Rauwe ham – gepocheerd eendenei

 

Gist – Dario Puglia
Monkfish lever – crème van geroosterde ui en zeewier

 

Opgevuld speenvarken met varkenskop, bloed en gecarameliseerde appel 

 

Nick Bossaert, (Bakkerij Bossaert)
Gin & Tonic 

 

Smokehouse – Neil Rankin (UK)
Koreaanse steak tartaar – sesam toast

 

Bistro Bruut – Bruno Timperman
Steak tartaar van West-Vlaams rood, gebrande aubergine, kers en tomaat
Nightjar – Marian Beke (UK)
Jenever – bloodappelsien – augurk – barbecuekruiden 
één van de meest creatieve cocoktail die we ooit geproefd hebben
.































Little Red Door – Remy Savage (FR)

Pernod & Calvados cocktail
Remy kreeg hulp van “The Pharmacy” team, ambiance verzekerd.

Deze tweede editie van Flemish Food Bash was een groot succes. Maar laat de vergelijking met Tommorowland alstublieft weg, Anders is het binnen een paar jaar ook onmogelijk om voor die culinair festival tickets te verkrijgen. Knap werk van Vincent Florizoone en heel het team dat dit evenement heeft mogelijk gemaakt. Wij kijken alvast uit naar N° 3..

 

 
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *