GinTonic Foodpairing

Linzer Torte – Blue gin

Gin Tonic: Blue gin – Premium tonic – zeste limoen, bosbes
Foodpairing: Linzer Torte, ’s werelds oudste taart (1653)

Blue Gin is een Oostenrijkse gin gemaakt door de bekende distilleerder Hans Reisetbauer. De basis wordt gestookt van Mulan-tarwe van velden uit Boven-Oostenrijk. De basis wordt tweemaal gedestilleerd in een koperen potstill. Daarna worden er 27 bijzondere botanicals toegevoegd en wordt dit gemacereerd. Na de maceratie vindt een derde distillatie plaats. Als laatste wordt het alcoholpercentage teruggebracht met zeer zacht Oostenrijks bronwater uit de bergrivier Alm.

blue gin

Foodpairing: Deze gin word gedestilleerd in Axberg, dicht bij Linz in Oostenrijk. Ook deze De Linzer Torte (of Linzertorte) stamt uit het Oostenrijkse plaatsje Linz en staat bekend als de oudst bekende taart ter wereld. Er bestaan natuurlijk diverse versies van de Linzer Torte. Ik maakte de versie met bosbessen. Heerlijk !!

Blue gin recept

Recept

  • 150 g boter
  • 250 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g geroosterde hazelnoten (gemalen)
  • 1 ei
  • specerijen (vanille, citroen, kaneel, gemalen kruidnagel)
  • 10 g bakpoeder
  • 200 g bosbessen jam
  • 100 g bosbessen
  • 1 ei en geschaafde amandelen voor de afwerking

Doen:

  1. Kneed een egaal deeg van boter, bloem, suiker, noten, ei, bakpoeder en de specerijen
  2. Laat het deeg enige tijd rusten in de koelkast
  3. Rol driekwart van het deeg uit tot een dikte van 1 cm
  4. Bedek de bodem en de zijkanten van een met boter ingevette springvorm van 22 cm met het deeg
  5. Bestrijk met de jam en verdeel er de bosbessen over (hou er enkele apart als garnituur voor de gin tonic)
  6. Vorm van het resterende deeg reepjes en leg ze bovenop de jam als een raster en rond de rand.
  7. Bestrijk met ei en strooi geschaafde amandelen rond de rand.
  8. Bak gedurende 40-45 minuten in een oven van ongeveer 180 C º.
    Maak je kleine taartjes zoals ik bak deze dan 30 minuten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *