Een tweede recept voor de “foodbloggers contest” van Jules Destrooper is een panna cotta van amandel met gekarameliseerde peer en crumble van Natuurboterwafels.
Nodig voor 4 personen:
Panna cotta van amandel:
- 250 ml room
- 150 g griekse yoghurt
- 25 g amandelpoeder
- 3 blaadjes gelatine (5.4 g)
- 55 g poedersuiker
- enkele druppels amandelextract
- 5 Jules Destrooper natuurboterwafels
Gekarameliseerde peer:
- 4 conference peren
- 4 el suiker
- 60 g suiker
- rasp van 1/2 sinaasappel
Krokantje van karamel en amandel
- 20 g boter
- 60 g suiker
- 2 el amandelschilfers
- snuifje grof zeezout
Doen:
Gekarameliseerde peer:
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in fijne stukjes
- Smelt de boter, voeg suiker toe en laat karameliseren
- Voeg de blokjes peer toe, stoof deze zachtjes aan tot ze beetgaar zijn
- Voeg de rasp van sinaasappel toe
- Verdeel de blokjes peer onderaan in de glazen
- Laat afkoelen
Panna cotta van amandel:
- Week de gelatine in koud water
- Warm de helft van de room op tot het kookpunt, zet het vuur uit en los hierin de gelatine op
- Meng de andere helft van de room met de yoghurt, poedersuiker, het amandelpoeder en amandelextract
- Spatel de room met gelatine hier onder en verdeel de panna cotta over de blokjes peer
- Laat opstijven in de koelkast
Krokantje van karamel en amandel
- Doe de suiker en de boter in een steelpan
- Zet op het vuur en laat dit zachtjes karameliseren
- Voeg de amandelschilfers toe en meng onder elkaar
- Giet de karamel uit op een bakpapier en wrijf zo dun mogelijk uit
- Strooi hier een klein beetje grof zeezout over
Afwerking
- Hak de natuurboterwafeltjes in stukjes
- Verdeel deze over de panna cotta
- Werk af met een stukje karamel met amandelschilfers
Vind hier de andere foodpairing recepten met Jules Destrooper
Website Foodpairing®