Upper room bar's flavours for Zacapa® rum
Events

Upper room bar’s flavours for Zacapa 23 ® rum

Print Friendly, PDF & Email

Zacapa 23®

Zacapa 23 leerde ik enkele jaren geleden kennen via mijn schoonvader. Na een gezellig kerstdiner verscheen de fles Zacapa op tafel. Na tafelen en genieten van een digestief. Heerlijk toch!

Upper room bar's flavours for Zacapa® rum
© Leyla Hesna

Upper room bar’s flavours

Upper room bar's flavours for Zacapa® rum

Maar dat Zacapa veel meer mogelijkheden heeft dan geschonken te worden als digestief ontdekten we enkele weken geleden. Soms krijg je van die uitnodigingen die je niet kan weerstaan. Deze keer ging het over een exclusieve food pairing-lunch met Zacapa Rum. De locatie: The upper room bar van The Jane in Antwerpen.

Upper room bar's flavours for Zacapa® rum

Doorheen een 7 gangen lunch werden we wegwijs gesmaakt in de wondere wereld van Zacapa. In de open keuken van The Upper Room Bar werden de lekkerste gerechten voor ons klaargemaakt. Hierbij werden foodpairing-gewijs enkele cocktails bij geserveerd.

Upper room bar's flavours for Zacapa® rum

Zacapa 23, oregano, honey, oloroso sherry, cherry tomato, balsamicoZacapa 23, oregano, honey, oloroso sherry, cherry tomato, balsamico

Ceviche van zeebaars met passievrucht en mezcalCeviche van zeebaars met passievrucht en mescal

Coquille – Geroosterde nori – BonitoCoquille - Geroosterde nori - Bonito

Zacapa Negra, soda of Belsazar Dr. Loosen edition

Zacapa Negra, soda of Belsazar Dr. Loosen edition
© Leyla Hesna

Risotto met baby inktvis en Parmezaanse kaasRisotto met baby inktvis en Parmezaanse kaas

Noordzee tarbot – Gerookte rode biet – DashiboterNoordzee tarbot - Gerookte rode biet - Dashiboter

 

Zacapa XO, fino sherry, citric acid, Oxo bouillon, sesame-laurel-pepper syrup

Zoals bij een etentje normaal het moment is aangebroken voor een glas rode wijn, werd nu bij de cocktails ook een versnelling hoger geschakeld. Deze cocktail was dan ook mijn absolute favoriet van de lunch: Zacapa XO, fino sherry, citric acid, Oxo bouillon, sesame-laurel-pepper syrup.

Upper room bar's flavours for Zacapa 23 ® rum

Taco met pulled duck – JalapeñoTaco met pulled duck - Jalapeño

Bresse kip – wortel –  Malvasia di bosa di g.b. columbuBresse kip - wortel -  Malvasia di bosa di g.b. columbu

Mout – Pastinaak – ChocoladeUpper room bar's flavours for Zacapa 23 ® rum

Zacapa’s ambassadeur Dominique Persoone

Zacapa’s ambassadeur Dominique Persoone nam ons na deze lunch mee op een smaakvolle reis door de wondere wereld van chocolade die perfect samenging met Zacapa. Van een stukje Bean to Bar chocolade tot een heerlijke ijspraline die à la minute werd afgewerkt.

Ron Zacapa Reserva Limitada

Om de lunch af te sluiten, konden we proeven van de Ron Zacapa Reserva Limitada 2019. Deze exclusieve, limited edition 2019 uitgave van Zacapa® is een blend van gerijpte reserve rums van zes tot vierentwintig jaar oud. De premium rum is gerijpt in speciaal geselecteerde en exclusieve vaten.

De rum is gecomponeerd in het beroemde ‘House Above the Clouds’, dat genesteld is langs een reeks van spectaculaire bergtoppen en actieve vulkanen, 2.300 meter boven zeeniveau. Het resultaat is een langzaam gerijpte rum met exceptionele diepte van smaken van vanille, chocolade, rozijnen en een bloemig aroma.

Ijsparline The Jane

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *