Zacapa 23®
Zacapa 23 leerde ik enkele jaren geleden kennen via mijn schoonvader. Na een gezellig kerstdiner verscheen de fles Zacapa op tafel. Na tafelen en genieten van een digestief. Heerlijk toch!
Upper room bar’s flavours
Maar dat Zacapa veel meer mogelijkheden heeft dan geschonken te worden als digestief ontdekten we enkele weken geleden. Soms krijg je van die uitnodigingen die je niet kan weerstaan. Deze keer ging het over een exclusieve food pairing-lunch met Zacapa Rum. De locatie: The upper room bar van The Jane in Antwerpen.
Doorheen een 7 gangen lunch werden we wegwijs gesmaakt in de wondere wereld van Zacapa. In de open keuken van The Upper Room Bar werden de lekkerste gerechten voor ons klaargemaakt. Hierbij werden foodpairing-gewijs enkele cocktails bij geserveerd.
Zacapa 23, oregano, honey, oloroso sherry, cherry tomato, balsamico
Ceviche van zeebaars met passievrucht en mezcal
Coquille – Geroosterde nori – Bonito
Zacapa Negra, soda of Belsazar Dr. Loosen edition
Risotto met baby inktvis en Parmezaanse kaas
Noordzee tarbot – Gerookte rode biet – Dashiboter
Zacapa XO, fino sherry, citric acid, Oxo bouillon, sesame-laurel-pepper syrup
Zoals bij een etentje normaal het moment is aangebroken voor een glas rode wijn, werd nu bij de cocktails ook een versnelling hoger geschakeld. Deze cocktail was dan ook mijn absolute favoriet van de lunch: Zacapa XO, fino sherry, citric acid, Oxo bouillon, sesame-laurel-pepper syrup.
Taco met pulled duck – Jalapeño
Bresse kip – wortel – Malvasia di bosa di g.b. columbu
Mout – Pastinaak – Chocolade
Zacapa’s ambassadeur Dominique Persoone
Zacapa’s ambassadeur Dominique Persoone nam ons na deze lunch mee op een smaakvolle reis door de wondere wereld van chocolade die perfect samenging met Zacapa. Van een stukje Bean to Bar chocolade tot een heerlijke ijspraline die à la minute werd afgewerkt.
Ron Zacapa Reserva Limitada
Om de lunch af te sluiten, konden we proeven van de Ron Zacapa Reserva Limitada 2019. Deze exclusieve, limited edition 2019 uitgave van Zacapa® is een blend van gerijpte reserve rums van zes tot vierentwintig jaar oud. De premium rum is gerijpt in speciaal geselecteerde en exclusieve vaten.
De rum is gecomponeerd in het beroemde ‘House Above the Clouds’, dat genesteld is langs een reeks van spectaculaire bergtoppen en actieve vulkanen, 2.300 meter boven zeeniveau. Het resultaat is een langzaam gerijpte rum met exceptionele diepte van smaken van vanille, chocolade, rozijnen en een bloemig aroma.