Kempen aan tafel 2020 – Editie Nr 2.
Op 28 en 30 april 2020 wordt de gloednieuwe serres van tomatenkwekerij Den Berk Délice in Rijkevorsel omgetoverd tot een Culinair topevent. Dit jaar zullen de 4 lokale, gerenommeerde chefs bijgestaan worden door 2 gastchefs. Op Dinsdag 28/04 is dat Viki Geunes van ’t Zilte** in Antwerpen. Op Donderdag 30/04 is Wim Van Gorp gastchef. De roots van Wim Van Gorp liggen in het Kempische Kasterlee, maar deze chef woont en werkt al 20 jaar in Parijs. Momenteel heeft Van Gorp twee restaurants in de Parijs: Comme chez maman en Wim à Table.
Voor meer info en tickets: https://www.kempenaantafel.be/
Kempen aan Tafel
Wat begon als een idee om de culinaire troeven van de Kempen wat meer op de kaart te zetten, groeide uit tot een prachtig foodevent in de tomatenserre van Den Berk Délice in Merksplas.
4 chefs, Kempische streekproducten, 400 enthousiaste gasten en een top-dj, meer was er niet nodig om van de allereerste editie van Kempen Aan Tafel een fantastische culinaire belevenis te maken! De volledige wie, wat en waarom kan je nog lezen in een eerdere blogpost.
Het beste van de Kempen op uw bord
Als vier topchefs hun schouders ergens onder zetten, dan weet je dat het dik in orde gaat zijn. We kunnen deze chefs dan ook gerust uitroepen tot culinaire ambassadeurs van de Kempen. Buiten deze vier chefs zette ook Wout Janssen van Flying Service – Kitchenstaff zijn schouders mee onder dit event. We laten jullie graag nog even mee nagenieten van deze alvast geslaagde eerste editie.
“De Kempen zijn een culinaire witte vlek en dat is onterecht”, zegt Bart Gils van Signatuur in Hoogstraten.
Met een heerlijk glas Jacquart champagne werden we verwelkomd in de tomatenserre van Den Berk Délice in Merksplas. Hier kon je bij verschillende partners passeren voor een kleine degustatie van Jambon ‘Duroc de Kempen’ van Slagerij Ceursters Daneels, bieren van Brouwerij ‘Het nest’ en Imperial Heritage caviar.
Daarnaast serveerde chef Nicolas Nuyens nog een hele resem aan hapjes. Van beuling met ganzenlever tot een smaakvolle bisque van langoustine.
Artisjok – Lavas
Makreel – Olijf
Asperge – Yuzu
Salade van tomaten ‘Den Berk Délice’ by Thijs Vervloet (Restaurant Colette*)
Jambon persillé ‘Duroc De Kempen’ – Geitenkaas ‘Polle’ by Ivan Menten (Au Comptoir)
Catch of the day – Jus van strandkrab – Belgische saffraan – Koolrabi by Bart Gils (Resto Signatuur)
Kalfslende – Asperge ‘De Pleynhoeve’ – Moriel – Jus ‘Grand-Mère’ by Thijs Vervloet
(Restaurant Colette*)
Dame Blanche by Nicolas Nuyens & Dirk Peeters (Didess)
Zo kunnen we wel stellen dat de eerste editie van Kempen Aan Tafel een succes was. Maar liefst 400 gasten genoten van een culinair hoogstaand menu waarin verschillende producten van de Kempen in de kijker werden gezet. Wij zijn alvast benieuwd naar wat deze culinaire bende nog in petto heeft de komende jaren.
Kempen Aan Tafel steunt het goede doel
De winst die tijdens Kempen Aan Tafel gemaakt wordt, zal de organisatie schenken aan twee goede doelen uit de regio. De opbrengst gaat deels naar vzw Mekanders uit Arendonk, die zorg biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke, meervoudige beperking. Het andere deel gaat naar vzw het Vierkant Wieltje, dat een zinvolle dagbesteding voorziet voor jongvolwassen kinderen met een beperking.
De culinaire line-up:
– Ivan Menten // restaurant Au Comptoir // Viskok van het jaar 2014 // NorthSeaChef
– Bart Gils // Resto-Signatuur // Jong Keukengeweld // NorthSeaChef
– Nicolas Nuyens // Signature Catering by Nicolas // bekende Njam!-chef // BoerMeatChef
– Thijs Vervloet // Restaurant Colette (*) // Jonge chef van het jaar Gault&Millau 2019 // NorthSeaChef
Dikke sjapoo aan het ganse team