Kempen Aan Tafel 2021 - Een culinair festijn
Events

Kempen Aan Tafel 2021 – Een culinair festijn

Print Friendly, PDF & Email

We hebben er allemaal een jaartje langer naar moeten uitkijken, maar op 10 november 2021 vond de tweede editie van ‘Kempen aan tafel’ plaats. De editie van 2020 moest om de gekende redenen gecanceld worden. Des te meer was iedereen enorm enthousiast voor deze herfsteditie. Het doel en het motto waren hetzelfde als de eerste editie. 4 lokale, gerenommeerde chefs serveren het beste van de Kempen op je bord. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel “To Walk Again” in Herentals.

Vier Kempense topchefs

Ivan Menten (Au Comptoir in Gierle), Bart Gils (Signatuur in Antwerpen), Nicolas Nuyens (Signature Catering by Nicolas in Beerse) en Alex Verhoeven (o.a. Restaurant Hert in Turnhout). Deze vier topchefs zorgden voor een piekfijn menu waar streekproducten voorop stonden. Voor het dessert werd er beroep gedaan op gastchef Willem Verlooy uit Geel. Een absolute vakman in de patisseriewereld. Naast al deze chefs zette ook Wout Janssen van Flying Service – Kitchenstaff zijn schouders mee onder dit event.

De Kempen, dat is een streek van bourgondiërs. We zijn fier op onze streekproducten en genieten zit ons in het bloed.

Na een reeks overheerlijke amuses beet Ivan Menten de spits af. Hij maakte samen met z’n slager Filip van Slagerij Ceursters overheerlijke porchette van Duroc de Kempen. Deze delicatesse werd geserveerd met crème van geroosterde venkel en krokant zuurdesem. 

Voor Alex Verhoeven van restaurant Hert was dit de eerste deelname aan Kempen aan Tafel. Maar met enkele restaurants in Turnhout en omstreken, kon deze jonge topchef eigenlijk niet ontbreken op de affiche. Alex serveerde ons een feestelijke combinatie tussen coquille, aardpeer en Royal Belgian Caviar

Al even feestelijk was het gerecht van Nicolas Nuyens. Hij serveerde ‘Toast Champignon’ met jus van cèpes, oude postel en dragon. 

Le “moment suprême” was deze editie voor Bart Gils van Restaurant Signatuur. Hij serveerde een overheerlijk, sappig en smaakvol stukje fazant met grondwitloof, merg en herfsttruffel. Daarnaast kwam er een apart kommetje met ragout van de gekonfijte bouten. 

Afsluiten deden we met texturen van passievrucht, gezouten karamel en hazelnoot in een creatie van Willem Verlooy.

We kunnen wel stellen dat ook deze tweede editie een schot in de roos was. 4 chefs, Kempische streekproducten, 360 enthousiaste gasten en een top-dj, meer was er niet nodig om van Kempen Aan Tafel 2.0 een fantastische culinaire belevenis te maken! Nog eens proficiat aan alle chefs! Blij en vereerd dat we er ook deze editie weer bij mochten zijn.

Lees hier het verslag van de editie in 2019

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *