Terrine van ganzenlever - Vijg - Kweepeer
Restaurant belevingen

Restaurant Hert – Turnhout – Alex Verhoeven

Print Friendly, PDF & Email

Op de 18e verdieping, 74 meter hoog, in het centrum van Turnhout bevind zicht het paradepaardje van chef & ondernemer Alex Verhoeven. Oktober 2019 opende hij restaurant Hert op de bovenste verdieping van de Turnova-toren. Op deze buitengewone locatie geniet je van het mooiste panoramische uitzicht van de Kempen. Vanaf bijna elk tafeltje heb je een prachtig zicht op de open keuken, Turnhout en de groene rand errond. Bij de inrichting van het restaurant werd gekozen voor een industriële, trendy en Scandinavische look. Kenmerken die we ook in het bord terugvinden. Puur, productgericht en zuiver.

Alex Verhoeven

Chef Verhoeven heeft een hedendaagse en elegante kookstijl. Hij serveert uitgepuurde en zuivere gerechten die barsten van creativiteit. Kwaliteitsproducten staan centraal in zijn keuken. Hij gaat voor een productkeuken met respect voor natuur en omgeving. Aan de rechterzijde van Alex staat Floris Valk. Na passages bij De Librije, De Lindehof, Innesto en Airrepublic vervoegde hij het team van Hert. Samen staan ze in voor de culinaire creaties die op het hoogste niveau van Turnhout geserveerd worden. 6 maanden na de opening werd dit al bekroond met een knappe 15/20 in GaultMillau.

Chef Verhoeven laat zicht omringen door jong culinair talent die hij nadien de mogelijkheid geeft om hun vleugels uit te slaan. Zo opende Alex Verhoeven recent nog de gastronomische bistro Bink en bijhorende bar Gust (Bloemekensgang). Deze zaak zal onder leiding staan van Lars Block. Lars werkte voorheen nog bij Hert en is misschien ook wel bekend van De Zoute Zoen in Antwerpsen. Eerder opende Alex nog Restaurant Seir in Kasterlee en brasserie De koeiketel in de Warandestraat (Turnhout).

Restaurant Hert - Turnhout - Alex Verhoeven

Aperitief – Pornstar Martini: Vodka – Passievrucht – Calamansi
Chef – Floris Valk
Zuurdesembrood – Reuzel – Gezouten boter

Hamashi – Royal Belgian Caviar
Libanees brood – Mimolette

Meringue van rode kool, ganzenlever, peperkoek en appel
Mossel – Kimchi – Bonitoflakes

Terrine van ganzenlever – Vijg – Kweepeer

Coquille – Bloemkool – Zeekraal

Zwezerik – Truffel – Vadouvan

Hert – Knolselder – Sumak

Kazen

Chocolade – Praline – Dulce de leche

Macaron – Matcha
Sesam – Praline
Gezouten citroen – Merengue

We kennen Alex en zijn kookstijl van in zijn eerste restaurant ‘Fleur de Sel’. Het is knap om te zien hoe deze jonge en ambitieuze chef evolueert. Top producten worden met de grootste precisie perfect bereid. De gerechten zijn hoog op smaak en volgen het ritme van de seizoen. Daarnaast serveert sommelier Daan De Maerteleire mooie wijnen om deze gerechten te begeleiden. 

Net zoals vroeger wordt het brood geserveerd met heerlijk reuzel en bruine suiker. Een stukje nostalgie! Persoonlijk vond ik het spijtig dat het brood met zijn garnituren en het grof zeezout voor het hoofdgerecht al terug van tafel verdween. Het huisgebakken zuurdesembrood is een product waar tijd en ambacht in steekt. Het is spijtig dat dit enkel bij de twee voorgerechten op tafel stond. De saus bij het hert was echt overheerlijk, ik had er gerust nog een stukje brood in willen deppen. Alsook het stuk hert was perfect gebakken en mooi op smaak. Toch had zo een tikkeltje grof zeezout niet misstaan. Meestal vraag ik dan ook of ze het brood willen laten staan op restaurant tot na het hoofdgerecht. Ik had ook gerust opnieuw brood kunnen vragen, maar misschien was de vraag beter andersom gekomen.


Restaurant Hert ¦ Turnovatoren 18 ¦ 2300 Turnhout ¦  www.hert.be


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *