Bistro Bink - Turnhout - Lars Block
Restaurant belevingen

Bistro Bink – Turnhout – Lars Block

Print Friendly, PDF & Email

Bistro Bink – Turnhout

Nog niet zolang geleden bezochten we restaurant Hert op de bovenste verdieping van de Turnova-toren. Het paradepaardje van chef & ondernemer Alex Verhoeven. Deze keer bleven we met onze voeten op de grond, maar we wel in de schaduw van de toren. In de Bloemekensgang aan het nieuwe Turnova-stadsdeel werd het voormalige pand van de Brepols drukkerij volledig gerenoveerd. De originele houten vloer en gewelven tonen nog de geschiedenis van het pand. Het resultaat geeft gastro bistro Bink een moderne, industriële en casual uitstraling.

Bink staat voor een pure keuken die het product in al zijn eenvoud laat spreken. Onder leiding van Jong keukengeweld chef Lars Block serveert het team gerechten waarin hij gebruik maakt van de internationale smaken die zijn kookstijl hebben geïnspireerd. 

Bink is another nickname for a born and raised Turnhout resident.

Laat U voor “BLOCK” zetten

Op de menukaart vinden we 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, 3 desserts en een bordje kaas. Daarnaast is er de optie om U voor “Block” te laten zetten. Een mooi uitgebalanceerd 5 gangenmenu aan €65. Het is dan ook deze optie die we verkiezen tijdens onze lunch. We beginnen alvast met een heerlijk glaasje champagne en drie smaakvolle amuses.

POMPOEN / LINZEN / KASTANJE
GARNAAL / AARDAPPEL / ROUILLE
CORNBREAD / EVERZWIJN / WORTEL

HAMACHI / AVOCADO / DASHI

COQUILLE / ZEEKRAAL / YUZU

OSSESTAART / CEVENNE / NATUUR BOUILLON

HERT / BOLEET / KNOLSELDER

BANAAN / TOFFEE / PLATTE KAAS

BIJ DE KOFFIE: Cinnamon roll – Boules de Berlin – Tartelettes

Enkele maanden na de opening zien we dat het team van Bink al mooi gerouteerd is. Het pand, de sfeer en het eten. Het zit allemaal goed. Hoewel er misschien iets meer pit en durf in de gerechten gestoken mag worden. Maar één ding staat centraal en dat is zo in alle restaurants van Alex: “Kwaliteit”. De producten waarmee gewerkt wordt zijn absoluut top. We sluiten het diner af met een heerlijke koffie en mooie garnituren. Damn! die Cinnamon roll is top! Daar zouden we het recept wel van willen. Na onze lunch steken we nog even de straat over om binnen te stappen bij Gust, Ook een project van Alex. Gust is overdag een koffiehuis met geüpgradede kleine gerechten. ’s Avonds is het de lounge van Bink.


Bink ¦ Bloemekensgang 12 ¦  2300 Turnhout ¦  +32 (0)14 72 05 17 ¦ https://bistrobink.be/


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *