Restaurant belevingen

Resto Au Comptoir – Gierle

Print Friendly, PDF & Email

Au Comptoir, wat zoveel betekent als ‘aan de toog’.

Leen & Ivan kennen we nog van hun restaurant Lèche Plat in Arendonk. Na 5 jaar was het tijd voor een eigen stek. Zo kwamen ze terecht bij het pand op de Turnhoutsebaan in Gierle, waar vroeger het dorpscafé Derby was gevestigd. Dit pand onderging een volledige gedaantewisseling naar een prachtig nieuw en strak restaurant.

Als NorthSeaChef werkt hij uitsluitend met duurzame vis uit de Noordzee

Ook nu blijft de toog een hoofdrol spelen. Achter de toog geen barvrouw, maar chefkok Ivan Menten. Het centrale punt van dit restaurant is namelijk de prachtige open keuken. Hier kan je aan de bar, op krukken en aan hoge tafels de kookkunsten van de chef-kok volgen. Ook vooraan in het restaurant zijn verschillende gewone tafels met een prachtig uitzicht op de weilanden van Gierle.

1

Het huisbier was tijdelijk uitverkocht, maar een ander aperitiefbiertje werd in de plaats geschonken. Hierbij kwam huisbereide pancetta van lam

2

Na een heerlijk aperitief verschenen deze twee voorgerechten op de toog. Alle twee voorzien van een bijpassend glaasje wijn.

Carpaccio van huisgerijpt Ardeens rund “Boeuf d’Ennal”

4

Duke of Berkshire – Gebrande asperges – Kroketje van Duke of Berkshire met truffel

5

3

Als hoofdgerecht koos Sofie voor de op graat gebakken Noordzeevis. Uiterst verse pladijs werd in de boter gebakken en geserveerd met verse frietjes en sla. Toen ik deze vis proefde, waande is mij terug in Portugal waar ik enkele maanden geleden de beste zeetong ooit proefde. Ook deze pladijs was perfect gebakken, Mooi sappig, stevig en uitmuntend van smaak. Hetgene je verwacht van een kok die in 2014 “Viskok van het jaar” werd.

8

De Boereneend die eveneens van een perfect cuisson genoot werd geserveerd met boterboontjes en Pomme sarladaise

10

Kwa dessert was het voor mij kiezen tussen de crème brûlée en huisbereide Dame-Blanche. Heerlijk, vers gedraaid vanille ijs met warme chocoladesaus. Hier miste ik enkel nog een beetje lobbig geklopte room of een krokantje van chocolade.

12

Naast mij werd gekozen voor de Achelse blauwe met een slaatje van witte selder en witpuntradijs

11

13

De eigen kookstijl van Ivan gaf elk gerecht een extra touche en dimensie. Net zoals in “Leche Plat” wordt hier Volkse gastronomie geserveerd. Zowel à la carte als in een vriendelijk geprijsde menu. Ik ben sowieso al fan van dit concept. Zo kan je zelf een drie gangen menu samenstellen voor € 37. Hier en daar met een klein supplement. Of je laat Ivan zijn vrije gang en kiest voor een vijf-gangen verrassingsmenu voor € 55. Leen en Ivan, Tot binnenkort “Aan de toog”

Zo gezegd, zo gedaan. Exact 4 maanden na de opening van dit restaurant zaten we voor de tweede keer aan de toog. Ook deze keer was het weer genieten. Starten deden we met smaakvolle mosseltjes en een verse rundstartaar als voorgerecht. Hierna koos ik voor de op graat gebakken Noordzeevis,  naast mij kwamen de krokant gebakken kalfszwezeriken met erwtjes en spinazie. Als dessert koos ik voor de warme brownie met vers vanille-ijs. Sofie ging voor de crème brûlée met lavendel. Kwa smaak en textuur één van de betere ooit. Net zoals ons eerste bezoek aan dit restaurant stappen we tevreden buiten. De Kempen heeft er een top bistronomie adres bij. We kunnen terug afsluiten zoals hierboven, á bientôt, Au comptoir.

Au Comptoir
Reserveer online
Turnhoutsebaan 72
2275 Gierle

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *