Recepten, Zoetigheden

Rabarber crumble met cashewnoot en pompoenpitten

Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, duizend en één mogelijkheden

Rabarber crumble, je bent voor of tegen. Ik ben echt een liefhebber van deze zure stengels. De kunst is natuurlijk om ook de niet liefhebbers te laten genieten van rabarber. Dit was mij zeker gelukt met deze makkelijke taartjes van rabarber. Maar ook deze crumble zal scoren. We combineren rabarber met appel, zo moeten we minder suiker toevoegen en zal de zure smaak van rabarber niet te dominant zijn. Aan de crumble voegen we cashewnoten en pompoenpitten toe. Dit zorgt voor een extra crunch en een leuke smaak combinatie met de rabarber.

Rabarber crumble,

Crumble:

  • 140 gr bloem
  • 130 gr boter, op kamertemperauur
  • 125 gr suiker
  • 50 gr cashewnoten, grof gehakt
  • 1 el pompoenpitten

Extra:

  • 400 g rabarber
  • 1 appel
  • honing

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten voor de crumble tot je een egaal beslag krijgt
  2. Bewaart de crumble in de koelkast zodat je deze nadien makkelijk kan brokkelen
  3. Snij de rabarber (deze hoef je niet te schillen) en appel in blokjes, meng deze met enkele eetlepels honing
  4. Verdeel het rabarber/appel mengsel onderaan in een ovenschotel
  5. Verkruimel het crumble beslag over de rabarber
  6. Bak de crumble gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden

Rabarber crumble 2

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *