Enchilada met scampi, zwarte bonen en groene paprika
Hoofdgerechten, Recepten

Enchilada met scampi, zwarte bonen en groene paprika

Enchiladas zijn nog maar iets van de laatste jaren op Kris Kookt. Ze bieden een leuke afwisseling in onze dagdagelijkse keuken. Je kan er oneindig mee variëren en zijn tenslotte gewoonweg overheerlijke. Deze keer gaan we aan de slag met scampi, zwarte bonen, chipotle en een saus van groene paprika en zure room. 

Enchilada met scampi en zwarte bonen

Nodig voor 2 personen

  • 6 kleine wraps
  • 26 scampi
  • 1 blik zwarte bonen (400g/265g)
  • 150 g cheddar
  • 1 groene paprika
  • 1 groene peper
  • 250 ml zure room
  • 50 g gruyere
  • 1/2 dl melk
  • 1 tl chipotle
  • verse koriander

Doen

  • Spoel de zwarte bonen onder stromend water. Laat nadien goed uitlekken
  • Pel en kuis de scampi. Snijd deze in 3 stukjes
  • Meng de scampi, zwarte bonen, 1 el zure room onder elkaar
  • Voeg de helft van de cheddar toe, kruid met chipotle, peper en zout
  • Snij de groene paprika en groene peper in blokjes. Verwijder de zaadjes van de peper als je niet van pikant houd
  • Bak de paprika en de peper tot deze begint te kleuren.
  • Doe de paprika-pepermix met de overige zure room, gruyère en melk in een hoge (maat)beker en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de wraps met de scampi-bonen mengeling. Rol deze op en leg ze in een ovenschotel
  • Giet er de paprikasaus over
  • Strooi er de overige cheddar over
  • Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarde oven van 180 graden
  • Werk de enchilada af met verse koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.