Enchilada met scampi en asperges
Hoofdgerechten, Recepten

Enchilada met scampi en asperges

Op onze blog vind je al een smakelijk enchiladerecept met scampi, zwarte bonen en groene paprika. Deze keer gaan we aan de slag met scampi en asperges. Het resultaat is een heerlijk en makkelijk recept. Een beetje lente op je bord.

Nodig voor 2 personen

  • 4 tortillawraps
  • 1/2 kg asperges
  • 22 scampi
  • 100 g gemalen Emmentaler kaas
  • 200 g zure room

Doen

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar. Haal ze uit het kookvocht, verfris onmiddellijk onder koud water. (Bewaar 3 el kookvocht)
  • Dep de asperges goed droog
  • Pel en kuis de scampi. Snijd deze in grove stukken (+- in 3)
  • Bak de scampi kort in aan in een hete pan. Kruid deze met je favoriete kruiden
  • Snij de asperges in stukjes van ongeveer 1 cm
  • Meng de stukjes asperge met gebakken scampi, de helft van de gemalen Emmentaler en 1 el zure room. Breng dit op smaak met peper en zout
  • Verdeel deze mengeling over de 4 wraps. Rol deze op en leg ze in een ovenschaal
  • Meng de overige zure room met de 3 el kookvocht. Kruid dit met peper en zout
  • Verdeel de zure room over de opgerolde wraps
  • Strooi er de Emmentaler over
  • Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *