Jambalaya met kippenbil en scampi
Hoofdgerechten, Recepten

Jambalaya met kippenbil en scampi

Print Friendly, PDF & Email

Jambalaya is een hartig en smaakvol eenpansgerecht dat zijn oorsprong heeft in de Amerikaanse staat Louisiana, met name in de Creoolse en Cajun-keuken. De basis van jambalaya bestaat meestal uit rijst, vlees (zoals kip, worst of varkensvlees), zeevruchten (zoals garnalen of scampi), groenten (zoals uien, paprika en selderij) en een mix van kruiden en specerijen, zoals paprika, cayennepeper, tijm en knoflook. In deze versie gaan we aan de slag met kippenbil, chorizo en scampi. Een top combinatie!

Nodig voor 2 personen

  • 4 kipdrumsticks
  • 100 g chorizo (vers of gedroogde)
  • 10 scampi
  • 200 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 steel selder
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • tijm/oregano
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • kippenkruiden
  • enkele druppels worcestershire

Doen

  • Pel en kuis de scampi
  • Zet een ruime stoofpan op het vuur. Smelt hierin een klontje boter
  • Bak de scampi kort aan, haal deze terug uit de pan. Zet even apart
  • Kruid de kipdrumsticks met kipkruiden. Bak deze bruin in de pan
  • Zet het deksel op de pan. Laat de kipdrumsticks 30 minuten zachtjes bakken
  • Snij ondertussen de ui, paprika en selder fijn
  • Haal de kipdrumsticks uit de pan, zet even apart
  • Stoof nu in dezelfde pan de stukjes chorizo tezamen met de fijngesneden groenten aan
  • Voeg alsook de fijngesneden look en rode peper toe
  • Kruid het geheel met peper, zout, tijm, oregano, gerookt paprikapoeder en worcestershire
  • Snij de 2 tomaten in stukjes, voeg deze toe aan de stoofpan
  • Voeg alsook de rijst en 400 ml groentebouillon toe
  • Voeg de kipdrumsticks terug toe
  • Breng dit zachtjes aan de kook
  • Zet de stoofpan met deksel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de stoofpan uit de oven. Verdeel er de scampi bovenop
  • Plaats de stoofpan 5 minuten in de oven zonder deksel
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *