Slaatje van asperges met rauwe ham en croutons
Recepten, Voorgerechten

Slaatje van asperges met rauwe ham en croutons

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek dit frisse en verrukkelijke slaatje met asperges, hazelnoten, veldsla, rauwe ham en croutons. Dit gerecht combineert de delicate smaak van verse asperges met de hartige kick van rauwe ham en de knapperige textuur van huisgemaakte croutons. Een eenvoudig maar elegant voorgerecht dat perfect is voor het voorjaar. Als peter van een olijfboom bij Casa Astrid krijg ik elk jaar een 3 Liter Bag in Box Italiaanse olijfolie. Ideaal om dit slaatje mee af te werken dus. Meer over hun Adopt a Tree programma lees je in deze blog.

Nodig voor 4 personen

  • 1/2 kg asperges
  • 250 g Italiaanse rauwe ham
  • Extra Vierge Olijfolie – Casa Astrid
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g veldsla
  • 3 sneden wit brood
  • klontje boter

Doen

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  • Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 á 5 cm. Zet even apart
  • Hak de hazelnoten grof. Rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Snijd de sneetjes brood in blokjes. Bak deze krokant in een pan met een klontje boter
  • Schil de veldsla en de asperges op bord. Kruid deze met peper en zout
  • Leg er de Italiaans ham rond
  • Werk af met geroosterde hazelnoten en broodcroutons
  • Sprenkel er wat olijfolie overheen.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *