In de oven gebakken kipdrumsticks met rijst en groenten
Hoofdgerechten, Recepten

In de oven gebakken kipdrumsticks met rijst en groenten

Print Friendly, PDF & Email

Ontdek een eenvoudig maar verrukkelijk recept voor in de oven gebakken kipdrumsticks met rijst en groenten. Deze smaakvolle en voedzame maaltijd is perfect voor drukke avonden. Geniet van de sappige kippenbil, perfect gegaarde rijst en knapperige groenten, allemaal met minimale inspanning en maximale smaak. Een heerlijke one pot wonder!

Nodig voor 2 personen

  • 6 kipdrumsticks
  • 200 g rijst
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie
  • kippenkruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 250 g champignons
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 1 klein blikje mais

Doen

  • Snij de paprika en wortel in blokjes, de champignons in 4
  • Los het groente bouillonblokje op in 400 ml kokend water
  • Neem een ruime gietijzeren stoofpan
  • Doe hier de kipdrumsticks in, kruid deze met olijfolie en kippenkruiden
  • Zet de stoofpot zonder deksel 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de stoofpot uit de oven. Haal de kipdrumsticks er even uit
  • Voeg de rijst, 400 ml bouillon, paprikablokjes, champignons, doperwten en mais toe
  • Roer alles goed onder elkaar
  • Leg de kipdrumsticks er bovenop
  • Plaats de stoofpot met deksel 15 minuten in de oven
  • Haal het deksel er af
  • Laat nog 10 minuten verder bakken in de oven
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *