Pompoen par­mi­gi­a­na met gehakt en gnocchi
Hoofdgerechten, Recepten

Pompoen Par­mi­gi­a­na met gehakt en gnocchi

Pompoen al­la Par­mi­gi­a­na

Melanzane alla Par­mi­gi­a­na is een vegetarische klassieker uit het noorden van Italië. Een smaakvolle ovenschotel met laagjes aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas en tomatensaus. In dit recept maken we een leuke variant met pompoen. Ook voegen we gehakt toe aan de saus. Wil je toch dat dit recept vegetarisch blijft. Laat het gehakt dan achterwege.

Nodig voor 2 personen

  • 1 butternut pompoen
  • 2 bollen mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 1 zak gnocchi (500g)

Voor de saus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g boerenworst
  • basilicum
  • peper en zout

Doen:

  • Schil de butternut pompoen. Snij deze in plakken van 0.5 cm
  • Snij de restjes/parures van de pompoen in blokjes voor in de tomatensaus
  • Pel de ui en snij deze fijn. Pel en rasp de look fijn
  • Stoof de ui en look aan in een kookpot met een scheutje olijfolie
  • Verwijder de vel van de boerenworst, voeg het gehakt toe aan de ui/look
  • Bak het gehakt aan.
  • Laat alsook de fijngesneden restjes pompoen mee aanstoven
  • Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze mee aan
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen
  • Breng op smaak met peper, zout en basilicum
  • Snij de mozzarella in plakjes
  • Maak nu de ovenschotel in deze volgorde:
  • Tomatensaus – plakjes pompoen – mozzarella – Parmezaanse kaas – tomatensaus – plakjes pompoen – tomatensaus – Parmezaanse kaas en mozzarella
  • Bak de ovenschotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat
  • Meng de gnocchi met een scheutje olijfolie
  • Verdeel de gnocchi op een ovenplaat met bakpapier
  • Bak deze de laatste 20 minuten mee in de oven
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *