Kempen aan Tafel - Een nieuw gastronomisch topevent
Blog

Kempen aan Tafel – Een nieuw gastronomisch topevent

Print Friendly, PDF & Email

Kempen aan Tafel

Telt u mee af naar 30 April? Want dan vindt de eerste editie van het gastronomische topevent “Kempen Aan Tafel” plaats. Tijdens deze unieke belevenis bundelen 4 lokale, gerenommeerde chefs de krachten en brengen ze het beste van de Kempen op uw bord.

De Kempen zoals u ze nog nooit proefde.

De Kempen, dat is een streek van bourgondiërs. We zijn fier op onze streekproducten en genieten zit ons in het bloed. Je kan er in de Kempen op rekenen dat het een gastronomisch hoogstandje wordt. Vingers aflikken is toegelaten!

Deze streek telt heel wat talentvolle koks. Ze serveren je een mix van vakmanschap, creativiteit en af en toe een flinke portie rock ‘n’n roll. Schuif aan bij deze klasbakken en proef hoe zij de tradities een nieuwe, persoonlijke toets geven. 

Laat u tijdens “Kempen Aan Tafel” verwennen door een uniek vijfgangenmenu, samengesteld met pure, lokale ingrediënten, in de prachtige serres van tomatenkwekerij Den Berk Délice in Merksplas.

Kempen aan Tafel - Een nieuw gastronomisch topevent

Ambassadeurs van de Kempen

Viskok van het jaar, Jong Keukengeweld, NorthSeaChef, Jonge Chef van het Jaar. Op culinair vlak zijn de Kempen goed vertegenwoordig. We mogen dan ook meer dan trots zijn op deze 4 ambassadeurs.

Kempen aan Tafel - Een nieuw gastronomisch topevent

Ivan Menten – Au Comptoir (Gierle)

Februari 2016 openden Ivan Menten en zijn vrouw Leen De Visscher Au Comptoir, op de plaats waar vroeger een volks cafeetje stond. De toog maakte plaats voor een prachtige open keuken. Hier maakt Ivan er een sport van om oude bereidingen weer boven te halen en in een nieuw jasje te steken. Met deze eigen kookstijl geeft hij elk gerecht een extra touche en dimensie. Wij omschrijven het graag als “Volkse gastronomie”. 

Bart Gils – Resto Signatuur (Hoogstraten)

Bart en Sally baatten al enkel jaren Resto Signatuur uit. Dit in de voormalige rijkswachtkazerne aan de Vrijheid in Hoogstraten. Het pand en hun stijl evolueerde met de jaren tot een mooi geheel. Zo kreeg het interieur van deze gastro-bistro een sfeervolle en robuuste invulling. De gerechten van Bart groeiden uit tot ware smaakexplosies die je best kan omschrijven als origineel, puur en creatief.

Nicolas Nuyens – Signature Catering by Nicolas (Beerse)

Samen met Bram Ides levert Nicolas Nuyens met Signature Catering culinaire service op maat: zowel bij u thuis, op uw bedrijf of op locatie kan u vertrouwen op een stijlvolle, persoonlijke en discrete catering. Nicolas is chef en sommelier en deed voorheen ervaring op in het Londense restaurant Petrus ** van Gordon Ramsey, in het Hof van Cleve van Peter Goossens en in Le Grand Véfour *** in Parijs.

Thijs Vervloet – Restaurant Colette* (Westerlo)

Sinds de opening van Restaurant Colette drukte chef Thijs Vervloet onmiddellijk zijn culinaire stempel op de Kempen. Nog geen jaar na de opening mocht dit restaurant pronken met een Michelinster. Bovendien riep Gault&Millau Thijs Vervloet uit tot Jonge Chef van het Jaar 2019. 

Thijs deed ervaring op bij verschillende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Met deze culinaire bagage en zijn eigen visie op de gastronomie ontwikkelde Thijs zijn eigen kookstijl die hij zelf omschrijft als Frans – klassiek. 

Programma – Kempen aan Tafel

18.00u 
Ontvangst en aperitief
19.00u 
Aanvang vijfgangenmenu met angepaste wijnen, water & koffie
23.00u 
Bar + dj
Voorziene einde event: 
02.00u

Tickets: 
€ 125 per persoon
Drank na het diner apart verkrijgbaar

Kempen Aan Tafel steunt het goede doel

De winst die tijdens Kempen Aan Tafel gemaakt wordt, zal de organisatie schenken aan twee goede doelen uit de regio. De opbrengst gaat deels naar vzw Mekanders uit Arendonk, die zorg biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke, meervoudige beperking. Het andere deel gaat naar vzw het Vierkant Wieltje, dat een zinvolle dagbesteding voorziet voor jongvolwassen kinderen met een beperking.

Praktisch

Locatie: Den Berk Délice / Den Horst ¦ Horst 9 ¦ 2330 Merksplas

Website ¦ Facebook ¦ Instagram¦ info@kempenaantafel.be    

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *