Steamed buns met buikspek en langoustine
Steamed buns (ook wel bao genoemd) maakten enkel jaren geleden hun introductie. Tegenwoordig kan je deze gestoomde broodjes niet meer wegdenken uit de foodtruck wereld.

De vulling van deze broodjes bestaat meestal uit verschillende smaken en texturen: zacht, zoet, zuur en knapperig. Wij gingen op zoek naar ingrediënten zoals langoustine en traag gegaard buikspek. Deze vonden we bij Njomly, de webshop voor foodies.

Njomly – Hofleverancier van elke foodie
Njomly is de nieuwe webshop voor alle hobbykoks, foodies en liefhebbers van het goede leven. Je vindt er de beste culinaire topproducten, aangeleverd door de meest gerenommeerde vaklui van België.
Zo komt het traag gegaard buikspek van The Butcher’s Store, de langoustines van vishandel De Jager en de koolsla van Claessens. In het glas schenken we hierbij de overheerlijke Vino de la Tierra de Castilla y León “NOSSO” van Vinifera.
Daarnaast vind je bij Njomly ook de beroemde kazen van Van Tricht, chocolade van Jitsk, Royal Belgian Caviar en verschillende andere topproducten.

Steamed buns
- 560 g bloem
- 320 ml melk
- 11 g droge gist
- 30 g suiker
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 30 ml olijfolie
Doen:
- Warm de melk zachtjes op tot 40 graden (lauw)
- Los hier de droge gist in op
- Doe bloem, suiker, zout, bakpoeder en olijfolie in de mengkom van je keukenrobot
- Laat de keukenrobot om zijn zachtste stand draaien
- Giet hier vervolgens zachtjes het melk/gist mengsel bij
- Laat het deeg ongeveer 10 minuten zachtjes kneden
- Laat het deeg gedurende 40 minuten rusten/rijzen met een handdoek over de kom
- Kneed het deeg opnieuw gedurende enkele minuten
- Maak bolletjes van ongeveer 40 gram
- Leg deze telkens op een stukje bakpapier
- Dek de bolletjes af met een handdoek
- Laat deze gedurende 25 minuten rusten
- Optioneel kan je de bovenkant van de bun nu kort grillen
- Leg de bolletjes/buns in de stoommandjes
- Stoom deze gedurende 15 minuten
- Laat de buns volledig afkoelen

Vulling:
- 4 langoustine
- 4 plakjes traag gegaard buikspek
- koolsla
- sushiazijn
- peper en zout
.
- Pel de langoustines
- Bak de plakjes buikspek, haal deze terug uit de pan
- Bak de langoustines in het vet van het spek
- Kruid deze met peper en zout
- Breng de koolsla op smaak met sushiazijn, peper en zout
- Snij de buns doormidden
- Beleg deze met koolsla, buikspek en langoustine
- Schenk een glaasje wijn in
- Smakelijk en gezondheid!



Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Kriskookt.be kreeg een kortingsbon van Njomy voor deze producten. We bekijken deze producten objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel.