Colombiaanse koffie cocktail,
Iedereen kent natuurlijk de klassieke “ice coffee“, heerlijk verfrissend op een zomerse dag. Maar met deze Colombiaanse koffie cocktail voegen we toch een klein beetje alcohol toe. Niet veel, maar net genoeg om deze ice coffee net wat meer punch en power te geven.
Koffie en alcohol gaan goed samen als het aankomt op cocktails. Denk maar aan de klassieke Irish coffee. In deze koffie creatie gaan we voor een ijskoude cocktail met Colombiaanse rum en gecondenseerde melk. Dit geeft een fluweel en smaakvolle koffiedrank. We gebruiken hiervoor de Rosabaya de Colombia van Nespresso.
Rosabaya de Colombia | Pure Origin Koffie | Nespresso
Deze Colombiaanse koffie is fruitig en evenwichtig met een subtiele zuurheid. Een blend van fijne, apart gebrande Colombiaanse Arabica’s ontwikkelt typische toetsen van rood fruit, die sterk aan wijn doen denken: zwarte bessen, veenbessen en rode bessen
De verschillende koffiebonen die gebruikt worden voor deze ‘Pure Origin’ espresso worden door kleine koffieboeren geteeld in de hoogst gelegen streek van Colombia.
Nodig voor 1 cocktail:
- 90 ml espresso – Rosabaya de Colombia
- 45 ml Colombiaanse rum
- 15 ml gecondenseerde melk
Doen:
- Laat eerst de koffie volledig afkoelen
- Meng de koffie met rum en gecondenseerde melk
- Serveer met voldoende ijs