Helsen Outdoor
Events, Restaurant belevingen

Feel Good event: Restaurant Helsen Outdoor

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Helsen Outdoor,

Een unieke locatie, één lange tafel & 40 stoelen, dat is de basis van Helsen Outdoor. Frédéric & Wendy willen met dit feel good event buiten de comfortzone treden. Ongedwongen genieten van lekker eten en een goed glas wijn.

Restaurant Helsen,

Sinds 2011 is restaurant Helsen een gevestigde waarde in de culinaire gemeente Kasterlee. Frédéric Helsen en zijn echtgenote Wendy Van Loon vormde het voormalige postkantoor om tot een stijlvol, warm en modern restaurant. Frédéric serveert gerechten waarin echte smaken mooi in evenwicht zijn. Hij geeft de voorkeur aan locale producten, verse kruiden en groenten liefst uit eigen tuin.

Tijdens Helsen Outdoor blijft Frédéric met dezelfde waarden als in het restaurant koken. Smaak en kwaliteit blijven primeren. Zo werd er in de gerechten niet voor de easy way gekozen. Toch waren de middelen beperkt tot een kleine buitenkeuken en een Ofyr barbecue.

De Kruidenwei – Kasterlee

Na een onderschatte fietstocht van 20 km kwamen we aan bij de Kruidenwei in Kasterlee. Een prachtige locatie te midden in de natuur. Terwijl we genieten van het eerste lentezonnetje nippen we van een heerlijk verfrissend aperitief met vermout en tonic.

Tijdens de aperitief werden we verrast met drie heerlijke amuses

Dip rode linzen – Krokant

Soba noodles – Ijspegel (witte radijs) – Sesam

Hot dog – Witte kool

Eens plaatsgenomen aan de lange tafel in de kruidenserre werd het eerste gerecht op basis van Thaise gemarineerde zalm met munt geserveerd. Dit werd afgewerkt met codium of Japanse alg. Apart kwam er een schaaltje met sushirijst en krokante nori.

De lauwe soep van rode curry, kokos en koriander werd afgewerkt met fijne groenten en geroosterde pinda.

Ook het volgende gerecht bestond uit twee delen. Frédéric serveerde een taco met kip, zure room en koriander die makkelijk kon opboxen tegen de sublieme taco’s die we in Valencia proefden.

Hierbij hoorde een side dish met avocado, komkommer, postelein en sesam.

Als hoofdgerecht had Frédéric een stukje perfect gebakken duif voorzien. De duif werd op karkas gegaard en nadien afgebakken op de Ofyr barbecue.

Hierbij kwam een garnituur van wortel, radijs en gemarineerde champignons

Het eerste lente dessert bestond uit verschillende bereidingen citrus

Bij de koffie sloten we af met een heerlijk dessert van appel, steranijs en een crumble met maldon zout.

Helsen Outdoor, U was geweldig. De 40 km fietsen was dit meer dan waard. We hebben genoten van een heerlijke cocktail, smakelijke gerechten en een lekker glas wijn. Bedankt aan iedereen die mee aan deze tafel zat voor de ongelooflijke avond. Bedankt aan Frédéric en Wendy voor de goede zorgen. Op naar de volgende editie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *