Gegrilde halloumi,
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische kaas. Doordat het zo’n stevige kaas is kun je deze niet verkruimelen maar wel in plakjes snijden. Het smeltpunt ligt hoger dan bij andere kazen, daarom kan je Halloumi makkelijk grillen, frituren of bruin bakken zonder dat het smelt. Een stukje kaas dat nog ontbrak op kriskookt.be
In dit recept serveren we de gegrilde halloumi met een salade van rucola en geroosterde paprika, bouillon van geroosterde paprika en granaatappel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 blok Halloumi kaas
- 4 rode paprika
- 50 g rucola
- 1 el sojasaus
- 1/2 granaatappel
Werkwijze:
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes
- Maak inkervingen in de stukken paprika en leg ze in een ovenschaal
- Giet er een beetje olijfolie over en bak de paprika’s 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de paprika’s uit de oven en laat even afkoelen, Hou het vocht bij
- Verwijder van de helft van de paprika’s de schil, Snij deze in reepjes en plaats in de koelkast
- Snij de ander helften van de paprika in stukje en doe deze samen met de schillen in een kookpot
- Voeg het vocht uit de ovenschaal en een beete water toe zodat de paprika net onder staat
- Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen
- Zeef de bouillon, wring de stukjes paprika uit in een neteldoek
- Breng de bouillon op smaak met peper, zout en een beetje sojasaus, laat deze nu volledig afkoelen in de koelkast
- Snij de granaatappel doormidden en haal de pitten er uit
Afwerking:
- Snij de Halloumi kaas in plakken en grill of bak deze
- Meng ondertussen de reepjes paprika met de rucola
- Leg de Halloumi kaas op bord, verdeel er een beetje paprika/rucola salade over
- Werk af met enkele lepels bouillon van geroosterde paprika en enkele granaatappel pitten