Cervena - Vous lé Vous
Blog, Restaurant belevingen

Cervena, het zomer hert uit Nieuw-Zeeland – Vous lé Vous & JRE

Print Friendly, PDF & Email

Cervena – Vous lé Vous – Giovani Oosters,

Chef-kok Giovani Oosters is één van de uithangborden van de Limburgse gastronomie. De jong en gedreven chef kennen we ook door zijn tv-optredens in Duizend zonnen, Expeditie Robinson en Met 4 in Bed. Giovani staat voor een pure, seizoensgebonden en vooral streekeigen keuken. 

Een keuken waarmee hij een Michelinster in de wacht wist te slepen. Een ster die Giovani zelf terug inleverde, omdat het restaurant maar 2 dagen per week open is. Zo hebben Giovani en zijn vrouw Annelies meer tijd voor o.a. hun B&B die bestaat uit 10 comfortabele en huiselijke gastenkamers en hun tweede restaurant Het Smaaksalon.

Cervena, het zomerhert uit Nieuw-Zeeland

Cervena is een nieuw stukje rood vlees dat tussen april en augustus in de Belgische restaurants kan gedegusteerd worden. Het vlees heeft een verfijnde, zachte smaak en textuur, is licht verteerbaar en zo mals dat het als boter in de mond smelt. Het is dus een perfecte aanvulling voor de lichtere, hedendaagse keuken. Vanaf April zal het vlees trouwens ook verkrijgbaar zijn bij Makro.

Bij Cervena-vlees moet u zich jonge herten voorstellen die vrij grazen op de uitgestrekte, groene vlaktes van Nieuw-Zeeland. Op deze gunstige geografische ligging en in dit droge zeeklimaat worden ze op natuurlijke wijze en in gecontroleerde, ideale omstandigheden grootgebracht in een stressvrije, zuivere en natuurlijke omgeving. Ze groeien m.a.w. op in een authentieke, natuurlijke biotoop.

Gezond vlees van top kwaliteit,

We kunnen hier wel blijven vertellen over het feit dat cervena een laag verzadigd en onverzadigd vetgehalte heeft en het vlees een bron is van zink en vitaminen B. Maar we vroegen ons vooral af waarom een topchef als Giovanni die vooral staat voor het gebruik van streekproducten kiest voor dat stukje vlees. Zijn antwoord was kort. Gewoonweg voor de topkwaliteit en omdat hij zot is van Nieuw-Zeeland. Wij mochten alvast even gaan proeven van Giovanni zijn creaties.

Kruidenkroepoek – Gerookte cervena – Lente ui – Erwtenscheut

Kalfsrilette – Wortel – Mosterdkrokant – Beukennoot

Praline: Appel – Komkommer

Soesje – Gerookte forel

De chef serveerde een eerste gerecht met carpaccio van sint jacobsvrucht met gebrande asperge, mango, sinaasappel, poeder van dragon en gin op basis van citroenverbena.

Hierna genoten we van de tataki van cervena met morielen, spinazie en hopscheuten. Een gerecht dat werd afgewerkt met dashi, crème van daslook en poeder van morieltjes.

Het rack van cervena of beter gekend als de kroon werd geserveerd met couscous van bloemkool, gebakken en gemarineerde koolrabi en natuuraardappeltjes met daslook.

Afsluiten deden we met een dessert op basis van rabarber en Giovanni zijn eigen Gluhjenever.

Wij genoten van een top lunch met dit heerlijk stukje cervena in de hoofdrol. Hoe kan het ook anders als een topchef aan de slag gaat met dit topproduct. Afsluiten deden we met een tasje koffie en wat lekkers.

Het Cervena quality label wordt toegekend op basis van volgende criteria:

  • Het vlees is afkomstig van dieren jonger dan 3 jaar. Daardoor is het jong, mals en zacht en zijn er nauwelijks afwijkingen in maat en gewicht.
  • Ze voeden zich het hele jaar door uitsluitend met gras. Vandaar die frisse, zachte en milde smaak.
  • Ze leven 7 dagen op 7 en 24 uur per dag in de vrije natuur. Dit stressloos en vrij bestaan geeft het vlees een mals en mager karakter
  • Ze krijgen noch hormonen noch groeiversterkers toegediend. Het resultaat is een natuurlijk en gezond product
  • Cervena wordt verwerkt en vervoerd volgens streng gecontroleerde kwaliteitsnormen door een onafhankelijk agentschap.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *