Blog

Organiseer zelf een super sfeervol Streetfood Festival

Print Friendly, PDF & Email

Je eigen “Foodtruck festival”?

Misschien lijkt het idee te gek om het zelf te organiseren maar verenigingen en bedrijven op zoek naar een originele feestformule zijn er alvast gek op. En ook wie van een eigentijdse trouwpartij droomt, blijft blijkbaar niet ongevoelig voor het inhuren van een heuse Streetfood Festival-truck die op elk denkbare locatie kan pop-uppen. Misschien moet ik nog snel een originele locatie zoeken om 5 jaar Kris Kookt te vieren

Unieke formule: The Funky Food Factory

Maty Van Geirt en Veronique Valkiers zijn de creatieve krachten achter de Funky Food Factory. Hun unieke formule ontpopte als vanzelf. Ze runnen vandaag nog steeds broodjeszaak Broodjes & Co waaraan al snel Hapjes & Co als cateringbedrijf werd gekoppeld. En een paar jaar geleden richtten ze hun eerste Fingerfoodtruck in. Vandaag hebben ze drie verschillende type foodtrucks waaronder één grote Streetfood Festival-truck die voorzien is van tafels en stoelen voor 100 gasten én van een eigen energiegroep waardoor er zelf op een afgelegen plek rock’-n-roll en bleus in de lucht hangt. Daarnaast heeft het duo ook een dozijn nostalgische Bourgeois caravans uit de jaren zestig die omgebouwd werden tot mobiele keukentjes voorzien van koeling, oven, vuren en een eigen tapinstallatie. Sixties en seventies muziek en sfeer gegarandeerd.

3ebc359e-141b-4c27-b7a6-c58c4c947b73

Be creative,

Je kan caravan of foodtruck met lekkers en bediening huren maar actieve foodies die graag zelf aan de slag gaan, kunnen hun eigen repertoire aan ideeën zelf aan de man brengen. En wie het graag groot ziet, kan dus een heel festival zowel indoor als outdoor op touw zetten. “Met die mobiele eenheden kan je op de meest bijzondere plaatsen een feest organiseren,” aldus Maty Van Geirt. “Vooral mensen die op zoek zijn naar een aparte beleving op een ongewone locatie, waarderen de comfortabele mogelijkheden die we bieden . Maar ook bedrijven die hun medewerkers en klanten elk jaar opnieuw willen verrassen, reageren uitermate positief.” Je richt als het ware een uniek feest in rond een paar trucks waar mensen verschillende hapjes kunnen afhalen. En voor buitenmaatse evenementen doet Maty Van Geirt graag beroep op een aantal van zijn favoriete foodtruckers.

De ongewone locatie,

Het informele buitengebeuren, de lekkere laagdrempelige keuken met hedendaags smaak-intens streetfood, het ‘on the move’ gevoel en fris tapbier met cocktails en swingende muziek doen de rest. “Ook voor ons is het een en al gezelligheid wanneer we met onze trucks ergens neerstrijken. In minder dan twee uur tijd zijn we volledig operationeel en het duurt zelden langer dan een kwartier of het feest is in volle zwier. Unieke sfeer en authentieke beleving, daar zijn mensen vandaag immers meer dan ooit bijzonder gevoelig voor,” aldus Maty Van Geirt. “We hebben allerlei arrangementen en menu’s maar feestneuzen die aan zo’n party graag een eigen swing geven, kunnen hun creatieve ideeën enthousiast de vrije loop laten. We zijn dan wel professionals als op het feesten aankomt, maar claimen zeker niet het patent erop.”

Demeyere hapjes 20.04.16_002

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *