Blog

Mijn ’16 – Een jaar vol culinaire hoogtepunten

Print Friendly, PDF & Email

Zo zag mijn ‘2016’ eruit:

Eerst en vooral wil ik jullie bedanken. Hoewel ik blog voor het plezier en de fun, doen de leuke mailtjes en reacties op mijn blogposts me ontzettend veel deugd.  We bleven in 2016 lekker koken en ook de foodpairings met gin waren weer een succes. We gingen verschillende keren een weekendje weg waar telkens het culinaire aspect in de hoofdrol stond. Denk aan Vesper, Leeuwarden, een Wild weekend in de Ardennen, Brussel en Valencia. Hieronder vind je een beperkt overzicht van de hoogtepunten in 2016. 

Mijn hoogtepunten uit mijn 2016.

Vesper – Noordwijk

Voor de tweede keer op rij brachten we een bezoek aan dit Boutiquehotel hotel in Noordwijk. De onberispelijke service, professionaliteit, het ontwerp en rust zijn de sleutel in Vesper. Waar de service normaal gezien stopt, gaan ze bij Vesper nog een stukje verder. De sfeer in dit hotel laat een gloed van ontspanning op je schouders vallen. Lees hier meer over ons diner en de cocktails in de bar

bar2

3 culinaire dagen in de Algarve,

In het gezelschap Toni (June.be), Inge (GVA) en twee mamablogs (Leuke wereld en Mama van vijf) trokken we voor 3 dagen naar Martinhal Quinta Family Resort in Portugal. Een kookworkshop, oester degustatie en tal van restaurants stonden op de planning. Lees hier het volledige verslag

Wedstrijden,

Rond diezelfde tijd deed ik mee aan een receptenwedstrijd via Elixir d’anvers. Mijn ingestuurde recept was “Schelvis met schorseneren en een hollandaisesaus met Elixir de Spa”. Ik won de hoofdprijs en mocht 1 shift meedraaien in de keuken bij Seppe Nobels (Graanmarkt13). Het tweede deel van de prijs was een heerlijk diner in Graanmarkt 13. Beide een top ervaring!. Enkele maanden later mochten we opnieuw aanschuiven bij Graanmarkt 13 voor een lunch met Parmaham in de hoofdrol.

2016 was blijkbaar het jaar van de wedstrijden, want ook voor deze wedstrijden maakte ik een recept: Stoemp (Carrefour), Appel (Delhaize) & Lamsvlees.

Antwerpen Proeft,

Ondertussen was het bijna zomer, deze werd perfect op gang geblazen met een feestelijke editie van Antwerpen Proeft. Ook nu kijken we weeral uit naar de editie van 2017 (28 april * 29 april * 30 april * 1 mei 2017)

5 jaar Kris Kookt,

In 2016 bestond mijn blog 5 jaar, dit vierden we met een lunch in het twee sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Een culinaire top middag die we graag nog eens overdoen. In 2016 gingen we ook een record aantal keren op restaurant. Vele van deze bezoekjes kan je hier terug vinden.

Culinair Leeuwarden,

We bleven niet alleen in België, we gingen ook op bezoek bij onze Noorderburen voor een culinaire tour door Leeuwarden. Een super weekend vol culinaire stops en tal van restaurantjes.

Thee,

Een voornemen voor 2016 was om meer thee te drinken ipv koffie. Iets dat zeker is gelukt, maar dan wel vooral door thee te gebruiken in een mocktail, cocktail of enkele andere recepten.

gin tonic samova 2

Italië – La Morra,

Onze tweeweekse vakantie brachten we dit jaar door in Italië. Dit in een pittoresk gezellig dorp gelegen op een heuvel in Piemonte. Ook hier bleef gastronomie een belangrijke rol spelen. We genoten van een heuse dorpsdegustatie, bezochten dorpen zoals Turijn en Alba, gingen wijn degusteren bij enkele charmante wijnboeren en gingen regelmatig ergens een hapje eten. Lees hier het volledige verslag.

De Veluwe,

In november stond er nog een weekend in de Veluwe geplant. 2 dagen genieten van alles wat dit natuurgebied te bieden heeft. We lunchten bij tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, gingen kennismaken bij Wijngaard Telgt in Ermelo, fietsen door het nationaal Park De Hoge Veluwe en sloten ons weekend af bij Kasteel Engelenburg in Brummen.

Valencia,

Om het jaar goed af te sluiten en nog een beetje zon op te zoeken, gingen we nog een midweek naar Valencia. 4 dagen lang genieten van de Spaanse gastronomie. Lees er binnenkort alles over op m’n blog.

Brussel,

De Kerstsfeer misten we nog een beetje in Valencia. Daarom gingen we nog een weekend naar Brussel. Met een lunch bij SAN en een bezoek aan de kerstmarkt kon dat weekend helemaal niet meer stuk. Dineren en overnachten deden we bij Le Comptoir des Galeries en Hotel des Galeries. Meer hierover binnenkort op de blog.

2017,

Zo sluiten we 2016 in schoonheid af. Wat de plannen en voornemens zijn voor 2017? Geen idee eigenlijk. Maar één ding weet ik zeker. We blijven ook in 2017 onze hobby en passie met jullie delen via deze blog.

Wil je meer weten over mij en mijn blog, lees dan het interview over mijn blog op Njam.tv: Kris Kookt als “Blog in de kijker”.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *