Een tijdje geleden zag ik deze actie van Carrefour passeren: “Vul onze rekken met jouw stoemp! Is jouw stoemp gewoon de lekkerste van de wereld? Zou je jouw recept graag in de rekken van de Carrefour-winkel aantreffen?”. Mij stoemp? Eigenlijk komt er hier maar heel erg weinig stoemp op tafel. Af te toe eens savooi of spinazie stoemp, maar daar blijft het dan ook wel bij.
Ik ging dus opzoek naar een nieuw recept. Stoemp met peterseliewortel, deze wortel is een peterseliesoort en een zogenoemde ‘vergeten groente’. De smaak zit wat tussen knolselder, pastinaak en wortel. Ideaal om een verrassende stoemp mee te maken dus. Heb jij ook interesse in deze wedstrijd? Stuur dan voor 29/02 jou unieke stoemp recept in via deze link.
De wedstrijd valt onder #stoempbelgetariër. Via deze campagne promoot Carrefour haar inzet voor lokale producenten met de campagne “Word Belgetariër”. De meeste ingrediënten voor de stoemp moeten dus Belgisch zijn. De grote winnaar krijgt de eer om zijn eigen stoemprecept in de rekken van de Carrefourwinkels te ontdekken. Bovendien mag hij een jaar gratis boodschappen doen in de Carrefour-winkels.
Nodig voor 4 personen:
- 600 g polder aardappelen
- 600 g peterseliewortel
- 5 blaadjes salie
- 5 takjes tijm
- 1 ei
- boter
- peper, zout, nootmuskaat
- bladpeterselie (of het loof van de peterseliewortel)
Doen:
- Schil de petereliewortel, wrijf deze in met olijfolie
- Pak de peterseliewortels apart in met zilverfolie, voeg per pakketje 1 blaadje salie en een takje tijm toe
- Pof de pakketjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Schil ondertussen de aardappelen, was ze en doe ze in een ruime kookpot met een snuifje zout
- Kook de aardappelen gaar. Giet ze af
- Haal de peterseliewortels uit de oven, doe de salie en tijm weg. Voeg de rest toe aan de aardappelen
- Snij de bladpeterselie fijn en voeg deze toe aan de stoemp, hou een beetje apart voor de afwerking
- Voeg boter, ei, peper, zout en nootmuskaat toe
- Plet tot een grove stoemp
Serveer deze stoemp met een stukje vlees of vis.