Rollade van fazant met tortellini en paddenstoelen
Hoofdgerechten, Recepten

Rollade van fazant met tortellini en paddenstoelen

Rollade van fazant

Fazant heeft nogal eens de neiging om droog te worden na het bakken. Daarom maken we er een rollade van. De vulling maken we niet zelf, hier kiezen we voor boerenworst. Dit vlees is sappig en smaakvol. De ideale vulling voor onze rollade van fazant dus. We brengen het gehakt van de boerenworst nog wel op smaak met sjalot, paddenstoelen en paranoot. Hieraan voegen we een beetje foie gras toe voor de extra touch.

Dit recept is ook ideaal voor de feestdagen. Tot halverwege kan je dit gerecht een dag op voorhand klaarmaken. We serveren dit ook in één grote schaal. Zo moet je geen borden dresseren. 

Rollade van fazant met tortellini en paddenstoelen

Nodig voor 4 personen

Ingrediënten van Lidl:

  • 2 x 200g fazantenfilet
  • 1 boerenworst
  • 40 g foie gras
  • 400 g oesterzwammen
  • 2 x 250 g cantharellen (diepvries)
  • 2 x 250 g tortelloni met porcini (Deluxe)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml culinaire room
  • 8 + 4 voor de afwerking paranoten of brazilnoten
  • verse basilicum

Doen:

  • Laat de cantharellen ontdooien
  • Snij de sjalot, 4 oesterzwammen en 4 cantharellen fijn
  • Stoof dit aan met een klontje boter, laat nadien volledig afkoelen
  • Hak 8 noten fijn
  • Meng de aangestoofde paddenstoelen en fijngehakte noten onder het gehakt van de boerenworst
  • Snij de fazantenfilets open, klop deze een beetje plat
  • Leg de fazantenfilets naast elkaar op een vel plasticfolie (zie foto’s)
  • Leg in het midden een strook gehaktmengsel
  • Snij repen van de foie gras, leg deze in het midden
  • Maak één of twee rollades, bind de plasticfolie goed dicht
  • Kook de rollades 8 minuten, laat deze nadien opstijven en afkoelen

Tot hier kan je de rollade makkelijk 1 dag op voorhand maken

  • Verwijder de plasticfolie van de rollades
  • Bak de rollades bruin in een pan met boter en olijfolie
  • Leg de rollade van fazant in een ovenschotel, dek deze af met zilverfolie
  • Zet de ovenschotel gedurende 22 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Snij ondertussen de paddenstoelen in reepjes
  • Smelt in een grote pan een klontje boter
  • Stoof hierin de paddenstoelen en de fijngeraspte knoflook aan, kruid met peper en zout
  • Voeg de room toe, laat dit zachtjes pruttelen
  • Kook ondertussen de tortelloni gaar
  • Voeg de tortelloni toe aan de paddenstoelen
  • Breng de paddenstoelen met tortelloni op smaak met peper en zout
  • Haal de rollade uit de oven, laat deze 5 minuten rusten
  • Snij de rollade in plakjes
  • Verdeel de paddenstoelen met tortelloni in een grote schaal
  • Schik hierover de plakjes rollade
  • Werk af met grof gehakte noten en blaadjes basilicum
  • Plaats de schaal in het midden van de tafel
  • Schenk een heerlijk glas Vacqueyras 2018 AOP in
  • Geniet!
 Vacqueyras 2018 AOP - Lidl

Recept in foto’s

Rollade van fazant met tortellini en paddenstoelen
Rollade van fazant met tortellini en paddenstoelen
Rollade

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *