Aperitiefhapje: Gougères of kaassoesjes
Aperitief hapjes, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Aperitiefhapje: Gougères of kaassoesjes

Print Friendly, PDF & Email

Gougères zijn hartige soesjes met kaas. Deze kaassoesjes hebben geen vulling, maar de kaas wordt door het soezendeeg gemengd. Hierdoor is een vulling overbodig. Voor de echte cheeselovers maken we nog een extra kaasdip. Of dit echt nodig is? Misschien wel niet, maar ’t is eigenlijk ook wel enorm lekker. Extra makkelijk aan dit recept is dat je de soesjes op voorhand kan bakken. Tegen dat je ze gaat serveren warm je ze gewoon nog even op in de oven voor een zalig krokante resultaat.

Een heerlijk aperitiefhapje met kaas van bij ons.

Nodig voor 25 soesjes

  • 50 g water
  • 50 g melk
  • 45 g boter
  • 55 g bloem
  • 2 eieren
  • 70 g geraspte oude kaas
  • 10 g geraspte  oude kaas (om erover te strooien)
  • 2 g zout

Doen

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe het water, de melk, boter en het zout in een steelpan. Breng het geheel langzaam aan de kook en zorg ervoor dat alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg in één keer alle bloem toe. Roer het mengsel direct door en zet de pan terug op het vuur.
  • Stoof dit gedurende zo’n 2-3 minuten aan op het vuur.  Doe het deeg vervolgens in een kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg een voor een de eieren toe en mix na elk ei goed door, tot het ei volledig is opgenomen. 
  • Roer als laatste de geraspte kaas toe. Meng goed door elkaar.
  • Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit hiermee de soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen de soesjes zit.
  • Strooi een beetje geraspte kaas over de toefjes deeg
  • Bak de gougères in ongeveer 18 tot 20 minuten goudbruin.
  • Serveer al dan niet met smeuïge kaascrème

Kaascrème

  • 75 ml room
  • 100 g geraspte Flandrien kaas – Oud
  • 75 ml arachideolie
  • Breng de room aan de kook. Zet het vuur zacht
  • Voeg de geraspte kaas toe, Roer tot de kaas is gesmolten
  • Dit dit in een maatbeker. Laat even afkoelen
  • Mix het geheel glas
  • Voeg druppelsgewijs de olie toe tot een mooie crème.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *