Michelin gids 2020 - Nieuw tweesterrenrestaurant
Blog

Michelin gids 2020 – Nieuw tweesterrenrestaurant

Print Friendly, PDF & Email

Michelin gids 2020

Gisteren avond vierden we nog het bestaan van de Bib Gourmand gids tijdens een uniek diner in Gent. Hier kookte vader Eric en dochter Emilie Fernez van d’Eugenie à Emilie (twee sterren in de MICHELIN Gids) en Le Faitout (Bib Gourmand) een exclusief viergangenmenu. Vandaag is het alweer tijd voor de nieuwe sterren in de Michelin gids 2020. De volledige lijst vind je hier.

Michelin stelt met veel genoegen de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 voor. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. Peter Goossens van Hof van Cleve (Kruishoutem) behoudt ook dit jaar met veel bravoure zijn drie sterren en blijft eenzaam aan de top.

Nieuw tweesterrenrestaurant

Jan Tournier, chef van Cuchara in Lommel wordt in deze editie 2020 onderscheiden met twee sterren. Chef Tournier heeft zijn gerechten ontdaan van al het overbodige. Zijn creativiteit, speelsheid en technische beheersing wordt vandaag gebundeld in indrukwekkende creaties. Met de concentratie van enkele ingrediënten creëert hij een uitbundig verhaal. Eten bij chef Tournier is een boeiende wandeling doorheen een inventieve wereld van smaken.

Michelin gids 2020 - Nieuw tweesterrenrestaurant

Zeven prikkelende nieuwe sterren

In deze Michelin Gids België en Luxemburg 2020 worden zeven restaurants bekroond met een nieuwe ster. Bij L.E.S.S. in Brugge neemt de jonge Ruige Vermeire zijn gasten mee op een Aziatisch geïnspireerd avontuur. Het boeiende samenspel van wijn en spijs is het sterke punt van Sébastien Wygaerts en sommelier Diederik Herbots bij Ogst in Hasselt, net als bij Glenn Verhasselt en sommelier Yanick Dehandschutter van Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik. Zij weten de finesse van hun eigentijdse pareltjes perfect te laten balanceren met de topwijnen die de wijnexperts uitzoeken.

LESS, soms een beetje too much

Niels Brants van EssenCiel in Leuven is nog zo’n slimme chef die de kunst van het weglaten beheerst. Zijn originele ingevingen en oog voor groenten zorgen voor veel voldoening. Dat laatste is de belangrijkste troef van Souvenir in Gent. De persoonlijke relatie die Vilhjalmur Sigurdarson onderhoudt met de natuur is boeiend. Zijn uitbundige creaties laten de seizoenen als het ware tot leven komen.

Brussel en Wallonië verwelkomen allebei één nieuwe ster. La Canne en Ville in Elsene is een adres dat al langer gekend is bij fijnproevers. Kevin Lejeune verfijnt de keuken en zorgt voor persoonlijkheid met creatieve ingevingen en durf. Bij Le Gastronome in Paliseul worden klassiek en modern gebundeld door twintigers Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard. De vandaag niet weg te denken invloed van subtiele aciditeit en aandacht voor groenten zorgt ook bij hen voor diepgang.

Michelin in cijfers

  • 139 sterrenrestaurants
  • 1 *** restaurant, 0 nieuwe
  • 24 ** restaurants, waarvan 1 nieuw
  • 114 * restaurants, waarvan 7 nieuwe
  • 168 Bib Gourmand restaurants, waarvan 20 nieuwe

*** = Unieke keuken. De reis waard!
** = Uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
* = Verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Bib Gourmand = Onze beste prijs-kwaliteitverhoudingen (maximaal € 39)


Van de ene naam verschieten we al wat harder dan van de andere nieuwe naam in de gids. Maar spijtig genoeg missen we met onze prognose enkele restaurants in de nieuwe gids. Denk aan Willem Hiele in Koksijde of Soma in Antwerpen. Daarnaast natuurlijk een dikke proficiat voor alle restaurants die hun ster(ren) hebben behouden.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *