Barbecue, Hoofdgerechten

Lamskroon met geroosterde tomaten op de barbecue

Lamsvlees. Lekker, makkelijk en fun!

Momenteel loopt er een wedstrijd onder food bloggers en food media. Creëer het leukste/lekkerste/meest inventieve/… lamsgerecht. Een wedstrijd dat we weer graag aangaan. De prijs is dan ook een home made lamsdiner voor 8 personen verzorgd door Ambassadeur Cédric Demey!

Gegrild, op de barbecue, samen met zomergroenten,…. Lamsvlees heeft voor Cederic zeker zijn plaats op de vakantietafel. “De structuur en de smaak van lamsvlees zorgen ervoor dat het in de zomer bijzonder gesmaakt wordt. De beste cuisson voor lamsvlees is rosé : bakken, garen in de oven en dan langzaam rusten onder zilverpapier” suggereert Cederic.

Lamskroon op de barbecue 5

Lamskroon, tomaten en hasselback aardappel op de barbecue

Ik maakte een hele maaltijd met lamskroon, trostomaten en hasselback aardappel klaar op de barbecue. Zo kreeg de lamskroon een korst van pistache, look en peterselie en gaarden we deze samen met de trostomaten, tijm en rozemarijn onder deksel, in de barbecue. De hasselback aardappel werden apart half ingepakt in aluminiumfolie en ingesmeerd met olijfolie, look en tijm. Het resultaat, een heerlijk lamsgerecht met een zachte geroosterde barbecue smaak. Top!

Lamskroon op de barbecue 4

Nodig voor 4 personen

  • 2 lamskronen
  • look
  • trostomaten
  • tijm / rozemarijn
  • 4 grote stevige aardappelen
  • olijfolie
  • honing

 

Persillade van pistache:

  • 60 g pistache noten, fijngehakt
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1 tl tijm
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 10 g boter, ik gebruikte het bakvet van het lamsvlees

 

Lamskroon op de barbecue 3

Doen:

  1. Warm de barbecue op tot 200 graden
  2. Kruid de lamskroon met peper en zout, bak deze kort krokant aan in een pan met boter
  3. Plaats de lamskroon in de schaal en plaats deze in de koelkast
  4. Maak nu de persillade door al deze ingrediënten te mengen
  5. Smeer een klein beetje honing op de lamskroon, kleef hier de persillade van pistache op
  6. Steek tussen de trostomaten een takje tijm en rozemarijn
  7. Was de aardappelen en kook deze 15 minuten in gezouten water
  8. Maak voor de aardappelen een mengeling van 5 el olijfolie, 1 fijngesneden teentje knoflook, tijm, peper en zout
  9. Maak fijne insneden in de aardappel, maar zorg dat de aardappel heel blijft
  10. Pak de aardappel voor de helft in met aluminiumfolie, smeer deze al een eerste keer in met de look-olijfolie mengeling
  11. Verdeel de trostomaten tussen de lamskroon in de schaal, giet er een beetje olijfolie over
  12. Plaats de schaal met lamsvlees en tomaten in het midden van de barbecue (indirecte warmte)
  13. Schik de aardappelen hier rond, smeer deze nog een keer in met de look-olijfolie mengeling, kruid met peper en zout
  14. Sluit het deksel van de barbecue en laat de de lamskroon ongeveer 20 minuten garen
  15. Als de lamskroon een kerntemperatuur heeft van 60 graden is hij klaar

 

Lamskroon op de barbecue 2

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wow, dat ziet er echt geweldig lekker uit!
    Ga ik zeker proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *