Upcoming food festivals - De zomer van 2018
Blog

Upcoming food festivals – De zomer van 2018

Print Friendly, PDF & Email

Food festivals

Vroeger stond Rock Werchter en Pukkelpop op onze agenda. Maar tegenwoordig wordt die plaats meer en meer ingenomen door food festivals. In de lente en zomer vind je tegenwoordig in bijna elke gemeente of stad wel een foodfestival. In dit overzicht hebben we het over een gloednieuw food&bier festival in Breda, Antwerpen Proeft, Foodfest Cadzand en Big Green Egg Belgium’s Flavour Fair.

Hop On Hop Off Festival – 6, 7 en 8 april 2018

De eerste editie van het Hop On Hop Off Festival belooft al onmiddellijk het grootste semi overdekte speciaalbier en foodtruckfestival van de Benelux te worden. Op maar liefst 16.000 vierkante meter is er plaats voor ongeveer vijftig brouwerijen met meer dan tweehonderd verschillende, bijzondere bieren, dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei zit-, lounge- en chillplekken met Dj’s en live muziek, kroegspelletjes, een hippiemarkt en nog veel meer.

Upcoming food festivals - De zomer van 2018

Hoe dan ook: genieten is het belangrijkste ingrediënt. Het festival vindt indoor plaats, een beetje slecht weer is dus geen reden om thuis te blijven.  Meer info klik hier.

Antwerpen Proeft – 10 – 13 mei 2018

Dit culinaire evenement staat elk jaar met stip genoteerd in onze agenda. Sterrenchefs, gesmaakte restaurants, bekende koppen, kwalitatieve wijn standen, kookdemonstraties en de betere foodtrucks. Voor ieder wat wils op de 12de editie van dit food festival. Met zowel outdoor als indoor kunnen ze alle weersomstandigheden aan. De Waagnatie is hiervoor dan ook een uitstekende locatie. Genieten van al dit lekkers kan je van 10 tot en met 13 mei 2018.

Upcoming food festivals - De zomer van 2018

Net zoals vorig jaar is Luc Hoornaert, foodie pur sang, terug aanwezig met een eigen stand “Suggestie van de Dag”. Via een roterend systeem zet Luc elke dag een andere chef in de kijker. Dit jaar koos Luc voor Carcasse by Dierendonck, Divin by Sepi en Bistro Vintage Signé Nuance. Het laatste restaurant dat Luc op Zondag uitnodigt blijft nog even geheim. Maar we kunnen alvast verklappen dat het een bistronomische topper van formaat is.

Foodfest Cadzand – 4 juni 2018

Zeeuws-Vlaanderen is sinds enkele jaren een nieuw jaarlijks culinair evenement rijker. Foodfest is een initiatief van Stichting Inspired Events by Sergio Herman & Syrco Bakker, in samenwerking met tientallen partners die houden van eerlijk, lekker en ambachtelijk eten. Bezoekers kunnen tijdens Foodfest genieten van de eerlijkste, heerlijkste en meest verse gerechtjes van verschillende zeeuwse chefs. Info & Tickets: Website

Upcoming food festivals - De zomer van 2018
Foto @ Inspired events

Big Green Egg Belgium’s Flavour Fair – 10 juni 2018

Dit jaar verhuisd de Big Green Egg Flavour Fair naar de  in de Kruitfabriek te Vilvoorde. Het belooft weer een heus BBQ festijn te worden. Tientallen enthousiaste chef-koks maken de lekkerste gerechten klaar op de Big Green Egg. De culinaire line up wordt binnenkort bekend gemaakt op hun website. Lees hier ons verslag van Editie 2017

Upcoming food festivals - De zomer van 2018

Wat is jou favoriete foodfestival?

Laat in een comment hieronder weten welke food festivals nog zeker een bezoekje waard zijn.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *